Συνέντευξη: HouseTwins @ i-TECH4u

To «Μουσικό» Δίδυμο!

Οι HouseTwins αποτελούν ένα αχτύπητο μουσικό δίδυμο που έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση τα τελευταία δύο χρόνια με τα κομμάτια τους. Μία μουσική παρέα που έχει πολλά να μας πει και σίγουρα θα τους ακούμε για πολλά χρόνια ακόμα…

Ανδρέα, Γιάννη, σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σας με την τεχνολογία; Ενημερώνεστε καθόλου για τα τεχνολογικά νέα;

Η σχέση μας με την τεχνολογία θα μπορούσαμε να πούμε

πως είναι ερωτική! Ενημερωνόμαστε τακτικά, για να μην πούμε καθημερινά, για τις τεχνολογικές εξελίξεις τόσο στο χώρο της μουσικής τεχνολογίας που μας αφορά επαγγελματικά όσο και σε άλλους τομείς. Η τεχνολογία είναι πλέον κομμάτι του εαυτού μας.

Όλοι μας σχεδόν μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε κάτι τεχνολογικά εξελιγμένο χωρίς να χρησιμοποιούμε όλα τα οφέλη. Εσείς έχετε υποκύψει ποτέ;

Σε γενικές γραμμές όχι. Πάντα προσπαθούμε να παίρνουμε το 100% των δυνατοτήτων των τεχνολογικών μέσων που χρησιμοποιούμε τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Τις περισσότερες φορές πάντως είναι πρακτικά αδύνατο να το πετύχεις αυτό.

Να περάσουμε και στα της μουσικής. Και οι δύο έχετε ξεκινήσει την προσωπική σας πορεία με σπουδές στη μουσική. Οπότε μάλλον να πούμε ότι η μουσική ήταν το μεγάλο σας πάθος;

Όχι απλά πάθος, καψούρα! Ο έρωτας που έχουμε με την μουσική αλλά και οι άπειρες ώρες που αφιερώνουμε στο στούντιο έχει γίνει η αιτία χωρισμού και για ‘μένα και για τον Ανδρέα... ο λόγος που περιστασιακά έχουμε χαθεί με φίλους… άσ’ τα – βράσ’ τα! Αρρώστια είναι η μουσική! Life without music would be a mistake!

Και φυσικά και οι δύο πριν γίνετε HouseTwins κάνατε τα πρώτα σας βήματα στο χώρο με πολλές συνθέσεις και κυκλοφορίες σε γνωστά labels. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Εμπειρία Ζωής! Ποτέ δεν ξυπνάς μια μέρα και λες, θα ξεκινήσω να γράφω μουσική. Όλα γίνονται βήμα-βήμα και έτσι κι εμείς, μέχρι να φτάσουμε στους HouseTwins έχουμε περάσει από άλλα είδη μουσικής με αρκετές κυκλοφορίες σε αρκετά labels.

Διαβάζοντας κανείς για την κοινή σας πορεία, βλέπει ότι τα πρώτα σας κοινά βήματα γίνονται πριν από πέντε χρόνια. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία των δυο σας;

Οι HouseTwins δημιουργήθηκαν μόλις πριν από 1,5 με 2 χρόνια. Παρόλα αυτά γνωριζόμαστε μεταξύ μας πάνω από 10 χρόνια και είχαμε συνεργαστεί μουσικά και στο παρελθόν. Και κάποια στιγμή ο χρόνος ωρίμασε και αποφασίσαμε να πορευτούμε together μουσικά.

Με το single σας «Never» κάνετε το 2011 μία δυνατή είσοδο με το κομμάτι να ακούγεται πολύ στα ραδιόφωνα και στα clubs.

Η αλήθεια είναι πως το «Never» ήταν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα. Αυτό βέβαια είναι μια πρόκληση για εμάς γιατί πρέπει σε κάθε νέο single που κυκλοφορούμε να ξεπερνάμε την αρχική επιτυχία.

Νομίζω ωστόσο ότι το τέταρτό σας single, το «The Night» ήταν εκείνο που πραγματικά σας απογείωσε και σας έκανε ιδιαίτερα γνωστούς.

Η αλήθεια είναι πως το «The Night» όπως και το καινούριο μας single «Heaven» μας αντιπροσωπεύουν πλήρως επειδή είναι δυο καθαρά dance club κομμάτια. To «The Night» ο κόσμος το αγκάλιασε, το αγάπησε και το χόρεψε ασταμάτητα όλο το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι του 2012 και εμφάνιση στα Mad Video Music Awards και συμμετοχή στο «Summer’s All Around» με την Shaya και τους SlickBeats.

Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία για εμάς, το ευχαριστηθήκαμε που ήμασταν όλοι μαζί αλλά και που είχαμε δουλέψει λίγο πριν μαζί με τους Slick Beats το remix του «Summer’s Αll Αround” που παρουσιάσαμε.

Το γεγονός ότι είχατε και οι δύο εμπειρία στο χώρο βοήθησε στην κοινή σας πορεία;

Εννοείται! Όσο περισσότερη εμπειρία έχεις τόσο καλύτερα μπορείς να κινηθείς μέσα στην μουσική βιομηχανία..

Το όνομα «HouseTwins» πώς προέκυψε;

Ως δίδυμο house μουσικής που περνάει πάρα πολλές ώρες μαζί!

Τα τελευταία δύο χρόνια βλέπουμε αρκετά νέα ονόματα στην dance μουσική στη χώρα μας να κάνουν σημαντικές παραγωγές. Πώς βλέπετε αυτή τη «γενιά»;

Είναι πολύ ελπιδοφόρο να ασχολούνται νέα παιδιά με την dance μουσική στην Ελλάδα. Το σημαντικό για εμάς δεν είναι ότι απλά γίνονται νέες παραγωγές, αλλά το γεγονός ότι γίνονται καλές παραγωγές που έχουν όλες τις προδιαγραφές να συναγωνιστούν κομμάτια του εξωτερικού.

Να περιμένουμε να μας παρουσιάσετε και μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά;

Γενικά στην dance μουσική επικρατεί η έννοια του single και του όχι του album. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγάζουμε ποιοτικά singles και για την Ελλάδα αλλά και για το εξωτερικό. Να βγάλουμε μαζικά 10 – 12 κομμάτια σε ένα album δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει.

Που μπορεί να σας βρει κανείς διαδικτυακά;

Η σελίδα μας στο Facebook : http://www.facebook.com/HouseTwinsProjectστο Twitter : http://twitter.com/HouseTwinsστο YouTube : http://www.youtube.com/HouseTwinsTV

Load Your MP3 Player

Δώστε μας πέντε κομμάτια που σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το mp3 player μας.

Breaking Up (Bartosz Brenes & Tony Romera Remix) – Chuckie & Promise Land feat. Amanda Wilson Don’t Worry Child feat. John Martin – Swedish House MafiaBeatiful Lie (Chuckie, Ortzy & Nico Hamuy Remix) – KeeMo feat. Cosmo Klein Rattle – Bingo Players How We Gonna Live – Melanie Morena feat. Andy P.

CDs Collection

Πείτε μας πέντε άλμπουμ που δεν θα πρέπει να λείπουν από τη συλλογή κάποιου που ασχολείται με τη μουσική.

Holyman – C4Abbey Road – The Beatles The Joshua Tree – U2Ray Of Light – MadonnaThriller – Michael Jackson
Keywords
Τυχαία Θέματα