Στην αγορά των tablets στρέφεται η Gigaset

Δύο μοντέλα με λειτουργικό σύστημα Android παρουσίασε η εταιρεία.

Μπορεί η Gigaset να έχει χτίσει ένα καλό όνομα στην αγορά των ασύρματων σταθερών τηλεφώνων, ωστόσο οι καιροί προστάζουν ανοίγματα και σε άλλες αγορές –πιθανότατα περισσότερο κερδοφόρες. Έτσι, λοιπόν, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τα δύο πρώτα της

Android tablets, ένα εκ των οποίων μάλιστα βασίζεται στο πολύ ισχυρό SoC Tegra 4 της NVIDIA.

Το QV830 (αριστερά) είναι το μικρότερο της «παρέας», αφού διαθέτει οθόνη 8 ιντσών με ανάλυση 1024x768 pixels. Βασίζεται σε τετραπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek στα 1.2GHz και διαθέτει επίσης 8GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και κάμερες 5 megapixel στην πίσω πλευρά και 1.2 megapixel στην πρόσοψη. Η τιμή του για την αγορά της Γερμανίας έχει οριστεί στα €199 –όχι δηλαδή και πάρα πολύ φθηνό για την κατηγορία του.

Όσο για το QV1030 (δεξιά), πρόκειται για το high-end μοντέλο της εταιρείας, αφού στην «καρδιά» του συναντάμε το τετραπύρηνο SoC Tegra 4 της NVIDIA, χρονισμένο στα 1.8GHz. Παράλληλα, η 10άρα οθόνη του έχει ανάλυση 2560x1600 pixels και διαθέτει 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και κάμερες 8 megapixel στην πίσω πλευρά και 1.2 megapixel στην πρόσοψη. Το QV1030 αναμένεται να κοστίζει €369.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο tablets τρέχουν stock έκδοση του Android 4.2 και πως το σώμα τους είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το λανσάρισμά τους στη Γερμανία θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου και προς το παρόν παραμένει άγνωστο το αν θα τα δούμε σε άλλες αγορές ή και στα μέρη μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα