Πώς βλέπει ο Steve Ballmer τον ανταγωνισμό στα mobile OS;

Το Android «άγριο» και «ανεξέλεγκτο» και το iOS «υπερτιμημένο».

Την άποψή του για τα ανταγωνιστικά mobile λειτουργικά συστήματα εξέφρασε ο CEO της Microsoft Steve Ballmer, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιδρυτή του LinkedIn,

Reid Hoffman. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Ballmer, το οικοσύστημα του Android είναι «άγριο», «ανεξέλεγκτο» και ευαίσθητο σε malware, ενώ το οικοσύστημα του iOS είναι «υπερτιμημένο» και «πολύ ελεγχόμενο». Προφανώς, στόχος της Microsoft είναι να παρουσιάσει τα Windows Phone 8 να βρίσκονται κάπου στο ενδιάμεσο –το ζητούμενο βέβαια είναι τα smartphones με το λειτουργικό της σύστημα να καταγράψουν σημαντικές πωλήσεις αυτούς τους μήνες για να αυξήσει το μερίδιό της.

Όσο για τα Surface tablets, o Ballmer δήλωσε πως η Microsoft βλέπει μια ευκαιρία καινοτομίας στη γραμμή που διαχωρίζει software και hardware και δεν θέλει να την αφήσει ανεκμετάλλευτη. Ωστόσο πιστεύει ότι οι τρίτοι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να έχουν το μερίδιο του λέοντος στις πωλήσεις PC, tablets και τηλεφώνων. O Ballmer παράλληλα επισήμανε ότι η εταιρεία έχει ακόμα να κάνει αρκετή δουλειά στην κατηγορία «κάτω των πέντε ιντσών» –κοινώς, το τηλέφωνο Surface δεν μοιάζει πλέον με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα