Πωλήσεις 33,8 εκατομμυρίων iPhone ανακοίνωσε η Apple

Σχεδόν σταθερές οι πωλήσεις iPad σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Για άλλη μια χρονιά, η Apple κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ της στις πωλήσεις iPhone για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους (δηλαδή για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του ’13).

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διατέθηκαν

33,8 εκατομμύρια iPhone, ένας αριθμός δηλαδή 26% μεγαλύτερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του ’12 (τότε, 26,9 εκατομμύρια). Οι πωλήσεις των iPad ωστόσο παρέμειναν σχεδόν στάσιμες: 14,1 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα 14 εκατομμύρια του τέταρτου τριμήνου του ’12. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ίδια περίοδο η Samsung διέθεσε 10,5 εκατομμύρια tablets, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις της σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του ’12.

Συνολικά, η εταιρεία είχε έσοδα $37,5 δισεκατομμύρια (ρεκόρ) και κέρδη $7,5 δισεκατομμύρια. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, βέβαια, θα παρουσιάζουν τα στοιχεία της Apple για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του ’14 –σε περίπου τρεις μήνες από τώρα–, μιας και θα περιλαμβάνουν τις πωλήσεις των νέων iPad, ενώ παράλληλα θα έχει αρχίσει η διάθεση των νέων iPhone 5S και 5C σε όλες τις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα