Οθόνη επιπέδου “Retina” στο iPad 3;

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάλυση 2048x1536 pixels.

Αφού «ξεμπερδέψαμε» με το iPhone 4S, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στην επόμενη έκδοση του iPad –και το τρίτο tablet της Apple φαίνεται πως θα είναι ριζικά ανανεωμένο. Ξεκινώντας από την οθόνη, πληροφορίες της Wall Street Journal θέλουν την αυτή τη φορά τις Sharp,

Samsung και LG να βρίσκονται ήδη στο στάδιο της παραγωγής οθονών για την εταιρεία (παραμένει άγνωστο ακόμα ποιας εκ των τριών εταιρειών θα καταλήξουν στο iPad 3).

Αν ισχύουν οι πληροφορίες για την ανάλυσή της, τότε ο ανταγωνισμός θα ταρακουνηθεί για τα καλά: 2048x1536 pixels στις 9,7 ίντσες σημαίνει 264 pixels ανά ίντσα (ppi). Συγκριτικά, να αναφέρουμε πως στα δύο πρώτα iPad η πυκνότητα των pixels είναι μόλις 132 ppi. Παρόλο που ο αριθμός απέχει λίγο απ’ το όριο των 300 ppi που η ίδια η Apple για να μπορεί να χαρακτηριστεί μια οθόνη “Retina”, η ευκρίνειά της θα είναι συγκλονιστική.

Όσο πλησιάζει φυσικά ο Μάρτιος του 2012 –που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα το λανσάρισμά του εκτός κι αν μετατεθεί όπως συνέβη με το iPhone 4S–, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα