Ο απόλυτος κυρίαρχος του Red Bull Battle Grounds

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα eSports στη Νέα Υόρκη, ο Won ‘PartinG’ Lee Sak αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής.

Δελτίο Τύπου

Το Red Bull Battle Grounds κατάφερε να ζεστάνει την πιο κρύα μέρα που έζησε φέτος η Νέα Υόρκη, προσφέροντας ένα Σαββατοκύριακο «καυτού» ανταγωνιστικού gaming, στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Ο εικονικός πόλεμος

διεξήχθη ανάμεσα σε οκτώ από τους κορυφαίους παγκοσμίως επαγγελματίες gamers του StarCraft II. Το StarCraft II είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, που εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο –γνωστό σε όλους τους gamers– και έχει κερδίσει πολλά βραβεία. Νικητής της βραδιάς του μεγάλου τελικού την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, ανακηρύχθηκε ο Won ‘PartinG’ Lee Sak, επικρατώντας των υπόλοιπων παικτών μπροστά στους 2.300 θεατές στο ιστορικό Manhattan’s Hammerstein Ballroom. Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, εκείνοι που παρακολούθησαν τους αγώνες ζωντανά μέσω διαδικτύου από όλο τον κόσμο, ξεπέρασαν τους 75.000 τις ώρες αιχμής.

Μετά την πρώτη μέρα του τουρνουά, μόνο τέσσερις παίκτες κατάφεραν να παραμείνουν στη μάχη: ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2013 Kim ‘sOs’ Yoo Jin, ο νικητής του Red Bull Battle Grounds 2012, Jang ‘MC’ Min Chul, ο PartinG ο οποίος ανακηρύχτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2012 και η έκπληξη του διαγωνισμού και αγαπημένη των βορειοαμερικάνων fans, Sasha ‘Scarlett’ Hostyn από τον Καναδά.

Ο PartinG ξεμπέρδεψε γρήγορα με τον MC στον πρώτο εκ των δύο ημιτελικών φέρνοντας το σκορ στο 3-1. Στον δεύτερο ημιτελικό η Βορειοαμερικανίδα Scarlett, η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στον διαγωνισμό, αποκλείστηκε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή sOs. Σε μία από τις πιο συναρπαστικές σειρές αγώνων του διημέρου –αν όχι της χρονιάς– η Scarlett, που έγινε η αγαπημένη του κοινού μετά την επική νίκη της επί του Choi ‘Bomber’ Ji Sung την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού, ενθουσίασε το κοινό κερδίζοντας στους δύο πρώτους γύρους. Ο sOs όμως πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε το τρίτο και τέταρτο παιχνίδι. Με τον τελικό να περνάει στον πέμπτο και τελικό γύρο, το κοινό προσπαθούσε να εμψυχώσει την outsider φωνάζοντας «Let’s Go Scarlett» μετατρέποντας τον αγώνα σε ένα show εθνικής υπερηφάνειας. Παρόλα αυτά, ο sOs παρέμεινε ακλόνητος προβάλλοντας τη δύναμη που αρμόζει σε έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή και τελικά πήρε τη νίκη εξασφαλίζοντας μια θέση στον τελικό με αντίπαλο του τον PartinG.

Η μάχη των μαχών έφερε σε κόντρα δύο πολύ επιθετικούς παγκόσμιους πρωταθλητές από την Κορέα στην καλύτερη από τις επτά σειρές αγώνων που παρακολουθήσαμε. Ο PartinG υποσχέθηκε στο κοινό του ότι θα επικρατήσει και τελικά με σκορ 4-1, κατάφερε και απέκλεισε τον sOs με μια αποφασιστική νίκη η οποία του χάρισε και το έπαθλο. Το Red Bull Battle Grounds, ο απόλυτος eSports αγώνας της Ανατολικής Ακτής για το 2013, έφτασε στο τέλος του, ωστόσο αν θέλεις να δεις τα προφίλ των gamers και να παρακολουθήσεις στιγμιότυπα από το τουρνουά και τα παρασκήνια μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.redbull.com/battlegrounds.

Keywords
Τυχαία Θέματα