Νέα συλλογή ΙΚΕΑ PS 2012

Γιατί το design ανήκει σε όλα τα σπίτια!

Η νέα συλλογή της σειράς ΙΚΕΑ PS, που σημαίνει το υστερόγραφο της ΙΚΕΑ στο design, φέτος παρουσιάζει κάτι μοναδικό. Η νέα

κολεξιόν είναι η έβδομη κατά σειρά και αποτελείται από 46 προϊόντα δημιουργημένα από 19 σχεδιαστές της σειράς ΙΚΕΑ PS, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από καταλόγους και αρχεία ολόκληρης της εξηντάχρονης ιστορίας της ΙΚΕΑ. Η κολεξιόν ΙΚΕΑ PS 2012 είναι εμπνευσμένη από το παρελθόν αλλά είναι σχεδιασμένη για το παρόν. Οι σχεδιαστές της αντί να κοιτάξουν απλά πίσω στο χρόνο και την ιστορία της ΙΚΕΑ, «εκμεταλλεύθηκαν» τα πρωτότυπα προϊόντα αναβαθμίζοντας τα και εξελίσσοντας τις φόρμες, τη λειτουργικότητα και τα υλικά τους. Στη σκέψη τους συμπεριέλαβαν επίσης τις αξίες που τόσα χρόνια κάνουν την ΙΚΕΑ μοναδική όπως την προσφορά προσιτού design και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον.

Τα έπιπλα και αξεσουάρ ΙΚΕΑ PS 2012 για το σπίτι μπορούν να βρουν τη θέση τους σε κάθε χώρο και να ταιριάξουν με κάθε στιλ. Ο vintage αέρας της κολεξιόν δημιουργεί συνδυασμούς που θα απογειώσουν τη διακόσμηση και θα χαρίσουν μια design πινελιά σε κάθε σπίτι. Οι καρέκλες, τα τραπέζια, τα φωτιστικά και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ της σειράς είναι ιδιαιτέρως λειτουργικά, καλοσχεδιασμένα και χαρούμενα. Ξαφνιάζουν, με το σχεδιασμό τους, τη γκάμα των υλικών και των ζωντανών, έντονων χρωμάτων τους. Το design αυτή τη χρόνια μέσα από ένα μακρύ ταξίδι βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του στο σήμερα και αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Γιατί το design για την ΙΚΕΑ ανήκει σε όλα τα σπίτια!

IKEA PS 2012 έπιπλο τηλεόρασης

199€ | Σχεδιαστές Lisa Widén και Anna Wallin Irinarchos (WIS design)

Τα έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους είναι συχνά βαριά, βαρετά και προβλέψιμα. Όχι όμως και το νέο έπιπλο τηλεόρασης IKEA PS 2012, που είναι εμπνευσμένο από τα παλιά έπιπλα με τις πτυχώσεις. Ένα έπιπλο τηλεόρασης σαν κι αυτό, κάνει όλα τα άλλα να μοιάζουν συνηθισμένα και μουντά. Όσο για τα καλώδια, υπάρχει μια τρύπα στο πίσω μέρος του επίπλου ώστε να είναι εύκολο να περάσουν μέσα στο ντουλάπι.

IKEA PS 2012 χαλί

119€ | Σχεδιαστής Maria Vinka

Τα έντονα χρώματα και οι κουκίδες αποτέλεσαν τη βάση για το σχέδιο της Maria Vinka –και τα χαλιά της σειράς IKEA PS 2012 είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Όλα ξεκίνησαν όταν η Maria επισκέφθηκε μια έκθεση χαλιών: μιλώντας με τους παραγωγούς κατάφερε να προσαρμόσει το σχέδιό της στις βιομηχανικές δυνατότητες, γλυτώνοντας πολύτιμο χρόνο και δουλειά.

IKEA PS 2012 καρέκλα με μπράτσα

69€ / τεμ. | Σχεδιαστής Marcus Arvonen

Φαντάσου δύο καρέκλες IKEA, μια ξύλινη και μια πλαστική. Τι θα συμβεί αν συνδυάσεις τα δύο υλικά; Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνθετο υλικό ξύλου και πλαστικού, που αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία από κάθε υλικό. Και η υλοποίηση, μια καρέκλα που φτιάχτηκε για να ξεχωρίζει.

IKEA PS 2012 μπολ

4,99€ (σετ 3 τεμ.) | Σχεδιαστής Ola Wihlborg

Τα τρία πρωτότυπα μπολ της σειράς IKEA PS 2012 έχουν διαφορετικά μεγέθη και είναι τόσο πρακτικά όσ

Keywords
Τυχαία Θέματα