«Μαχαίρι» στις ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εκπομπές στην Κίνα

14:04 4/1/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Ο πρόεδρος της Κίνας Hu Jintao φοβάται τις επιρροές από τη δυτική κουλτούρα.

Μετά τους περιορισμούς στο Internet της Λευκορωσίας, έρχονται περιορισμοί στις ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εκπομπές από μια χώρα που έχει μεγάλη παράδοση στη λογοκρισία: την Κίνα. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν αυτή τη φορά τα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα, με το State Administation of Radio, Film and Television (SARFT) να θέλει να χαλιναγωγήσει την «υπερβολική ψυχαγωγία». Η Κίνα

έχει τον μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών του κόσμου –εκτιμάται στο 95% του συνολικού πληθυσμού της– και τα τελευταία χρόνια γνώρισαν μεγάλη άνθηση τα talent shows, καθώς και τα reality shows.

Σύμφωνα όμως με το SARFT, αυτού του είδους τα προγράμματα προάγουν τις αξίες του σοσιαλισμού κάτι που προφανώς δεν επιθυμεί ο πρόεδρος της Κίνας Hu Jintao. Έτσι μετά το «κόψιμο» του τραγουδιστικού talent show “Super Girl” τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω.. της μεγάλης του διάρκειας(!), από πρώτη Ιανουαρίου του 2012, οι 34 δορυφορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν στη χώρα υποχρεώθηκαν να περιορίσουν τις ψυχαγωγικές τους εκπομπές από 126 σε μόλις 38. Πιο συγκεκριμένα, κάθε σταθμός δεν μπορεί να προβάλει περισσότερα από δύο ψυχαγωγικά show την εβδομάδα, ενώ από τις 19:30 έως τις 22:00 δεν πρέπει να προβάλλονται περισσότερα από 90 λεπτά ψυχαγωγικού υλικού. Επιπλέον, οι σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να προβάλουν δύο ώρες ενημερωτικού προγράμματος καθημερινά από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα και τουλάχιστον δύο ημίωρα ενημερωτικά προγράμματα από τις 06:00 έως τις 11:30. Εμείς πάλι στην περίπτωση των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς «ενημέρωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα