Η.Π.Α. και E.E. δίνουν το πράσινο φως για την εξαγορά της Motorola Mobility

Δεν φαίνεται να υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις στον ανταγωνισμό.

Μεγάλη μέρα για τη Google η χθεσινή, αφού τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. έδωσαν τις “ευλογίες” τους για τη μεγάλη εξαγορά της Motorola Mobility, έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αρχή έγινε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ανακοίνωσε χθες μέσω του Joaquin

Almunia ότι η εξαγορά εγκρίθηκε, καθώς “δεν εγείρει ζητήματα ανταγωνισμού”. Παρόλα αυτά προειδοποίησε τη Google πως η Επιτροπή θα παρακολουθεί αν παίζει με τους κανόνες του fair play στις αγορές των smartphones και των tablets.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε και η έγκριση της εξαγοράς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., που σημείωσε ότι “είναι μάλλον απίθανο να πλήξει τον ανταγωνισμό”. Η Google αναμένεται να αξιοποιήσει τη Motorola Mobility και τους δεκαεννιά χιλιάδες (προς το παρόν τουλάχιστον) υπαλλήλους της για να δείξει στους υπόλοιπους κατασκευαστές πώς θεωρεί ότι πρέπει να κατασκευάζονται τα Android smartphones. Βέβαια ο σημαντικότερος λόγος που οδήγησε τη Google σ’ αυτή την εξαγορά, είναι όπως είχαμε πει και πριν αρκετούς μήνες πριν, η θωράκιση του λειτουργικού συστήματος Android με τις πατέντες που έχει στην κατοχή της η Motorola Mobility.

Keywords
Τυχαία Θέματα