Η Polytron Technologies παρουσιάζει πρωτότυπο διάφανο smartphone

Η εταιρεία φιλοδοξεί η τεχνολογία της να αξιοποιηθεί και σε tablets.

Αναρωτιέσαι πότε θα μπορέσεις να κρατήσεις στα χέρια σου ένα διάφανο τηλέφωνο; Κι εμείς, ειδικά έχοντας παρακολουθήσει την τελευταία δεκαετία ταινίες όπως το Minority Report ή το Iron Man 2. Η αλήθεια είναι πως η Sony Ericsson

έκανε μια προσπάθεια το 2009 με το Xperia Pureness, ωστόσο στην εποχή του iPhone και του Android δεν κατάφερε να κερδίσει την αγορά.

Τώρα, η εταιρεία Polytron Technologies με έδρα την Ταϊβάν, προσπαθεί να δώσει και πάλι ζωή στο όνειρο, με μια διάφανη multi-touch οθόνη που αυτή την περίοδο προωθεί στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Κλειδί στην οθόνη της Polytron αποτελεί η τεχνολογία «Switchable Glass»: μια αγώγιμη OLED που χρησιμοποιεί μόρια υγρών κρυστάλλων για να απεικονίσει εικόνες. Όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, αυτά τα μόρια παίρνουν τη μορφή ενός λευκού νέφους, όμως όταν ενεργοποιηθούν με την βοήθεια ηλεκτρισμού (που διοχετεύεται μέσω διάφανων συρμάτων), μπορούν να σχηματίσουν κείμενο, εικονίδια, φωτογραφίες κ.λπ.

Κοινώς, η συσκευή δεν είναι εντελώς διάφανη. Τα πιο εμφανή της εξαρτήματα είναι η κάρτα microSD, η κάρτα SIM, το μικρόφωνο, οι κάμερες και οι μπαταρίες, ωστόσο η Polytron σκοπεύει να καλύψει όλα τα παραπάνω με ένα πιο σκουρόχρωμο γυαλί όταν βγει στην παραγωγή. Στην τελική του μορφή, το τηλέφωνο θα διαθέτει διάφανες οθόνες αφής τόσο στην μπροστινή όσο και στην πίσω πλευρά του, προσφέροντας έτσι νέες δυνατότητες στους κατασκευαστές, για ένα πιο εφευρετικό περιβάλλον χρήστη.

Το ζήτημα ωστόσο είναι αν μια διάφανη οθόνη είναι από μόνη της αρκετή για να κερδίσει τους καταναλωτές. Σύμφωνα με αναλυτές, μια τέτοια συσκευή θα πρέπει να προσφέρει αρκετές παραπάνω καινοτομίες για να καταφέρει να «πουλήσει». Επιπλέον, μια απ’ τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι το σημείο τοποθέτησης της μπαταρίας, που στα σύγχρονα smartphones συνήθως «κρύβεται» πίσω απ’ τις τεράστιες οθόνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα