Η MasterCard ανοίγει το δρόμο των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου

17:42 2/3/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου είναι ένα όραμα, το οποίο η εταιρεία υλοποιεί μέσα από την καινοτομία και τις πρωτοποριακές συνεργασίες.

Δελτίο Τύπου

Η MasterCard, παραμένοντας πρωτοπόρος στον κλάδο πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile payment), περιέγραψε το όραμά της σχετικά με το πώς σκοπεύει να προσεγγίσει το δεύτερο δισεκατομμύριο καταναλωτών κινητής τηλεφωνίας, μέσα από καινοτόμα προϊόντα και συνεργασίες.

Σε

συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συνεδρίου Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ο επικεφαλής του τμήματος mobile της MasterCard, κ. Mung Ki Woo, καθώς και εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών, όπως η Comviva, η Intel, η iZettle, η Santander και η Turkcell, παρουσίασαν για πρώτη φορά το όραμά τους για το μέλλον των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Τόνισαν από κοινού, πως ο στόχος να προσεγγίσουν το επόμενο δισεκατομμύριο καταναλωτών μέσα από το κανάλι των κινητών επικοινωνιών, βασίζεται στην καινοτομία και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, στους οποίους περιλαμβάνονται εταιρείες τεχνολογίας, πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα. Παράλληλα η MasterCard, με την ευκαιρία του μεγαλύτερου παγκοσμίου συνεδρίου κινητών επικοινωνιών, παρουσίασε μια σειρά από νέες συνεργασίες από ολόκληρο τον κόσμο, όπως, μεταξύ άλλων:

Το project Wanda, προϊόν συνεργασίας της Telefónica και της MasterCard, ένα νέο brand για εταιρικούς και οικιακούς πελάτες, το οποίο έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει λύσεις mobile payment σε περισσότερους από 87 εκατομμύρια συνδρομητές της Movistar, στις αγορές της Λατινικής Αμερικής. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα συνδέει τις εκάστοτε πληρωμές με ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (mobile wallet) ή με έναν προπληρωμένο λογαριασμό, ο οποίος θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, μεταφορά χρημάτων, αγορά χρόνου ομιλίας, εξόφληση λογαριασμών και άλλες υπηρεσίες. Tόσο το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, όσο και ο προπληρωμένος λογαριασμός θα είναι διαθέσιμα κάθε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.Τη συνεργασία με τη BOKU, Inc., η οποία θα εμπλουτίσει την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών, αξιοποιώντας τη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου για να κερδίζουν εκπτώσεις, να εντοπίζουν στοχευμένες προσφορές, να παρακολουθούν τα έξοδά τους και να πραγματοποιούν τις αγορές τους από κάθε σημείο πώλησης που φέρει το σήμα της MasterCard. Αξιοποιώντας τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας κάθε συνδρομητή, ο συνδυασμός λογαριασμών BOKU και MasterCard Prepaid προσφέρει στους καταναλωτές έναν ιδιαίτερα εύχρηστο τρόπο πληρωμών. Tο νέο πρόγραμμα Mobile Money Partnership Program της MasterCard, το οποίο εγκαινιάστηκε από κοινού με την Comviva, τη Sybase 365 και την Utiba, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει περισσότερους από 2.5 δισεκατομμύρια καταναλωτές που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον τραπεζικό σύστημα, να αποκτήσουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, πρόσβαση σε κανονικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Σήμερα, επίσης, έχουμε τη χαρά να πανηγυρίσουμε την τελευταία τιμητική δ

Keywords
Τυχαία Θέματα