Φωτογραφική μηχανή με Android από την Polaroid

Ή μήπως τηλέφωνο με διχασμένη προσωπικότητα;

Το συγκεκριμένο έργο νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναδεί... Παρότι η SC1630 Android HD Smart Camera της Polaroid δεν φέρει την υπογραφή της Lady Gaga όπως τα περσινά gadgets

της εταιρείας, κατάφερε να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας στη CES 2012 λόγω… διχασμένης προσωπικότητας.

Για να γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι, η Polaroid χαρακτηρίζει την SC1630 Android HD Smart Camera ως μια προηγμένη φωτογραφική μηχανή, που συνδυάζει τη δύναμη του Android. Εμείς πάλι, τη βλέπουμε σαν ένα κανονικό smartphone, αφού διαθέτει Wi-Fi και υποδοχή για micro SIM, για σύνδεση στο Internet με HSDPA ταχύτητες (προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν θα μπορεί να πραγματοποιεί και φωνητικές κλήσεις), στην πίσω πλευρά του οποίου προστέθηκε μια κάμερα 16MP με οπτικό ζουμ 3x.

Το οπτικό ζουμ συνεπάγεται δυστυχώς και μεγαλύτερο πάχος (18,5 χιλιοστά), ενώ κατά τα άλλα διαθέτει 512ΜΒ RAM, Bluetooth, GPS, δέκτη FM, καθώς και 512MB εσωτερικής μνήμης, επεκτάσιμης μέσω καρτών microSD. Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι η μικρή χωρητικότητα της μπαταρίας. Στα 1020 mAh, αμφιβάλουμε αν η συσκευή θα αντέχει ενεργή για μισή μέρα, με δεδομένο πως θα πρέπει να τροφοδοτεί τόσο ένα smartphone με οθόνη 3,2”, όσο και μια φωτογραφική μηχανή με μηχανισμό οπτικού ζουμ. Εξάλλου, όπως επισημάναμε και στην αρχή του κειμένου, το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν με το Samsung G810 (Symbian smartphone του 2008 που διέθετε κάμερα 5MP με 3x οπτικό ζουμ) –και δεν είχε στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα