Χαρακτηριστικά που ζαλίζουν στο HTC One X

Τεράστια HD οθόνη, τετραπύρηνος επεξεργαστής και εξελιγμένη κάμερα.

Μετά από διαρροές αρκετών εβδομάδων, το πρώτο smartphone της HTC με τετραπύρηνο επεξεργαστή είναι πια γεγονός και οι αλλαγές για την εταιρεία πολλές. Ξεκινώντας από τα βασικά, η νέα σειρά smartphones της HTC

για το 2012 θα κυκλοφορήσει με την ονομασία “One” και, προς το παρόν, περιλαμβάνει τρία άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα.

Το HTC One X αποτελεί τη νέα “ναυαρχίδα” της εταιρείας και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ζαλίζουν. Στην καρδιά του One X βρίσκεται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής Tegra 3 της NVIDΙΑ (με έναν επιπλέον, πέμπτο πυρήνα να αναλαμβάνει την εκτέλεση λιγότερο απαιτητικών εργασιών για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας), σε συνδυασμό με 1GB RAM και 32GB εσωτερικής μνήμης για τον χρήστη. Μιας και η συσκευή δεν διαθέτει υποδοχή για κάρτες microSD, η HTC φρόντισε να κλείσει μια σούπερ συμφωνία με το Dropbox, που εξασφαλίζει στους κατόχους του One X 25GB online αποθηκευτικού χώρου στην υπηρεσία για δύο ολόκληρα χρόνια.

Η τεράστια Super LCD 2 οθόνη των 4,7 ιντσών έχει ανάλυση 720x1280 pixels (δηλαδή HD) για εξαιρετική ευκρίνεια εικόνας και προστατεύεται, φυσικά, από Gorilla Glass. Παράλληλα, το σώμα του One X είναι κατασκευασμένο από πολυκαρβονίλιο (ένα υλικό που είδαμε να χρησιμοποιείται πρώτη φορά στο Nokia N9), ενώ τρέχει Ice Cream Sandwich μαζί με την ολοκαίνουρια έκδοση του περιβάλλοντος χρήστη HTC Sense.

Η HTC έδωσε αυτή τη φορά εξαιρετική σημασία στην κάμερα της συσκευής, που σύμφωνα με την εταιρεία, είναι μια απ’ τις πιο εξελιγμένες που έχουμε δει ποτέ σε smartphone. Ενσωματώνοντας την τεχνολογία ImageChip της HTC, η κάμερα των 8MP με αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού και διάφραγμα f/2.0 υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό, καθώς και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ταυτόχρονα με την εγγραφή HD βίντεο. Επιπλέον, η κάμερα θα είναι έτοιμη για λήψη φωτογραφιών μέσα σε μόλις 0,7 δευτερόλεπτα απ’ τη στιγμή που θα αγγίξεις την εφαρμογή και μπορεί να εστιάσει μέσα σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα. Κρατώντας πατημένο το (εικονικό) πλήκτρο απελευθέρωσης κλείστρου, το One X θα τραβήξει έως και 99 διαδοχικές φωτογραφίες, ενώ το LED φλας προσφέρει πέντε διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Οι compact φωτογραφικές μας μηχανές βγαίνουν επίσημα στη σύνταξη…

Τέλος, το πάχους 9,3 χιλιοστών One X υποστηρίζει NFC και ενσωματώνει τεχνολογία Beats Audio για κορυφαία ποιότητα ήχου. Η διάθεση της συσκευής αναμένεται να ξεκινήσει παγκοσμίως τον Απρίλιο, ενώ αν η τιμή του αγγλικού retailer Clove αποτελεί ένδειξη (£492), καλό θα ήταν να υπολογίζεις γύρω στα €600 (ίσως και λίγο παραπάνω) για την ελληνική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα