Αναβαθμισμένο SkyDrive σύντομα από τη Microsoft

Με desktop συγχρονισμό για Windows Vista, 7 και 8 και εφαρμογή σε στιλ Metro.

Ωραία τα 25GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud που προσφέρει το SkyDrive της Microsoft, όμως τι να τα κάνεις όταν πρακτικά δεν μπορείς να τα εκμεταλλευτείς όπως θα ήθελες λόγω του όχι ιδιαίτερα εύχρηστου, βασισμένου στο web,

interface; Ένας απ’ τους λόγους εξάλλου που οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν το Dropbox, παρά τον πολύ μικρό δωρεάν αποθηκευτικό χώρο που προσφέρει (μόλις 2GB), είναι η ευκολία με την οποία γίνεται το upload στο cloud, μέσω ενός απλού drag-and-drop στον ειδικό φάκελο του desktop.

Σύμφωνα όμως με τη νέα ανάρτηση στο επίσημο blog των Windows 8 (μπορείς να την δεις αναλυτικά εδώ), το SkyDrive θα μεταμορφωθεί σύντομα στην υπηρεσία που πάντα ονειρευόσουν. Στα Windows 8, λοιπόν, θα υπάρχει μια ειδική εφαρμογή SkyDrive σε στιλ Metro, για εύκολη πλοήγηση στα online αρχεία σου. Η Microsoft θα προσφέρει μάλιστα τη δυνατότητα και σε άλλες Metro εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στον αποθηκευτικό σου χώρο στο cloud –για παράδειγμα για αποθήκευση φωτογραφιών, αρχείων κειμένου κ.λπ.

Ωστόσο η σημαντικότερη –τουλάχιστον για εμάς– προσθήκη, είναι ο συγχρονισμός αρχείων μέσω του desktop, στα πρότυπα του Dropbox. Το θετικό είναι πως το SkyDrive για desktop θα είναι συμβατό, εκτός απ’ τα Windows 8 και με τα Windows 7 και Vista. Η μικρή σε μέγεθος εφαρμογή θα χρειάζεται λίγα μόνο δευτερόλεπτα για να εγκατασταθεί στο PC σου και θα δημιουργεί έναν φάκελο, μέσα στον οποίο θα τοποθετείς όλα τα αρχεία που θέλεις να συγχρονίσεις στο cloud και που παράλληλα θα ενημερώνεται για τις αλλαγές που πραγματοποιείς από άλλους υπολογιστές ή απ’ την web εκδοχή της υπηρεσίας.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι η Microsoft αναμένεται να λανσάρει και συνδρομητικά πακέτα που θα προσφέρουν επιπλέον χώρο στο cloud, όμως προς το παρόν παραμένει άγνωστη η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει. Αν πάντως ισχύει η φήμη των $54 ανά έτος για 100GB, δεν είναι καθόλου άσχημα… Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα