Αυτό είναι το “νέο iPad”

21:52 7/3/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Το νέο tablet της Apple εντυπωσιάζει με την οθόνη του και όχι μόνο...

Η παρουσίαση του τρίτου tablet της Apple ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά στο San Francisco και το “νέο iPad” είναι πια γεγονός. Αρκετά από όσα είχαν διαρρεύσει τους τελευταίους μήνες στο Internet επιβεβαιώθηκαν –όπως για παράδειγμα η πραγματικά εντυπωσιακή οθόνη– και άλλα πάλι όχι (βλέπε τετραπύρηνος

επεξεργαστής). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Εμφανισιακά, το “νέο iPad” (η Apple μάλλον αποφάσισε να μην συνεχίσει την αρίθμηση) διαφέρει ελάχιστα σε σύγκριση με τα iPad 1 και iPad 2 -γιατί να αλλάξεις εξάλλου τόσο σύντομα ένα design που πολλοί προσπαθούν να αντιγράψουν; Η μεγαλύτερη αλλαγή εστιάζεται, όπως ήταν αναμενόμενο, στην οθόνη του tablet. Μετά από δύο γενιές στα 1024x768 pixels, η Apple ανέβασε την ανάλυση της 9,7 ιντσών οθόνης στα 2048x1536 pixels, κάτι που σημαίνει πως το νέο iPad διαθέτει την καλύτερη οθόνη που έχουμε δει σε tablet ever, ξεπερνώντας σε πυκνότητα pixels (264 ppi) ακόμα και τα high-end Android μοντέλα που παρουσιάστηκαν στις εκθέσεις CES και Mobile World Congress.

Ωστόσο η Apple έκανε την έκπληξη στον επεξεργαστή: αντί για τον τετραπύρηνο Α6 που περίμεναν οι fans της εταιρείας, στην καρδιά του νέου iPad βρίσκεται ένας “ενισχυμένος” διπύρηνος Α5 –που μπορείς να αποκαλείς Α5Χ, με τετραπύρηνα γραφικά. Η Apple μάλιστα δεν δίστασε να συγκρίνει τον A5X με το Tegra 3 της NVIDIA, λέγοντας πως το δικό της τσιπ είναι δύο φορές ταχύτερο και προσφέρει τέσσερις φορές καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά (χωρίς φυσικά να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένες δοκιμές).

Βελτιωμένη είναι και η κάμερα στην πίσω πλευρά του νέου iPad, αφού πλέον διαθέτει αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού 5MP και ίδιας τεχνολογίας γενικότερα με την κάμερα του iPhone 4S (μόνο με τρία λιγότερα megapixels). Η κάμερα iSight εκτός από φωτογραφίες θα μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή HD βίντεο ανάλυσης 1080p.

Κατά τα άλλα, το νέο iPad υποστηρίζει φωνητική εισαγωγή κειμένου (αλήθεια, γιατί όχι το πλήρες Siri;) και, φυσικά, 4G δίκτυα για σερφάρισμα σε σούπερ ταχύτητες –εντάξει, όχι στην Ελλάδα. Κλασικά, θα κυκλοφορήσει σε λευκό και μαύρο χρώμα και σε εκδόσεις των 16GB, 32GB και 64GB, Wi-Fi μόνο και 4G (ή 3G στις αγορές που δεν υποστηρίζεται) & Wi-Fi. Αξίζει να σημειώσουμε πως παρά τις πολυάριθμες βελτιώσεις, η αυτονομία του tablet αγγίζει σύμφωνα με την Apple τις δέκα ώρες σε Wi-Fi και τις 9 ώρες σε 4G, ενώ οι τιμές του παραμένουν σταθερές –ξεκινώντας από $499 για την Wi-Fi έκδοση των 16GB.

Το νέο iPad θα συνοδεύεται από τις βελτιωμένες εφαρμογές Garage Band, iMovie και iPhoto (με το αζημίωτο εννοείται, εκτός κι αν τις έχεις αγοράσει ήδη). Όσο για το iPad 2, η έκδοση των 16GB θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στην τιμή των $399. Το νέο iPad θα κάνει πρεμιέρα στις μεγαλύτερες αγορές στις 16 Μαρτίου 2012 –θα επανέλθουμε όταν έχουμε νεότερα για την ελληνική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα