Spec Ops: The Line – Game Report

Μάχη επιβίωσης που θα σου μείνει αξέχαστη;

Το Spec Ops: The Line, είναι ένα third person shooter που θεωρείται μεν ο τελευταίος εκπρόσωπος των Spec Ops, δεν δανείζεται όμως απολύτως τίποτα από τα προηγούμενα παιχνίδια, πέραν του ότι διαχειρίζεσαι μια ομάδα επίλεκτων κομάντο της Delta Force. Όποιος νομίζει ότι έχουμε να κάνουμε με ακόμη ένα πολεμόχαρο παιχνίδι, που εξυμνεί τις πράξεις των Αμερικανών ενάντια στους κακούς τρομοκράτες, θα πέσει έξω…

 

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Το Spec Ops:

The Line, διαδραματίζεται στο Ντουμπάι, το χλιδάτο καταφύγιο των πλουσίων. Έξι μήνες πριν από το σημείο εκκίνησης του παιχνιδιού, η πόλη έχει πέσει θύμα μιας καταστροφικής αμμοθύελλας. Η ηγεσία και η ελίτ του τόπου δραπετεύει, αφήνοντας πίσω αβοήθητους τους απλούς κατοίκους. Το 33ο Τάγμα του Συνταγματάρχη John Conrad, αρχικά κλήθηκε να βοηθήσει την κατάσταση, έπειτα όμως αποστάτησε, αρνούμενο να εγκαταλείψει την περιοχή. Κήρυξε στρατιωτικό νόμο και προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη στο χάος, όμως η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα διακοπεί κάθε επαφή του Τάγματος με τον έξω κόσμο. Ενώ η ηγεσία του αμερικανικού στρατού επισήμως αποκαλεί προδότες των Conrad και τους στρατιώτες του, ταυτόχρονα στέλνει μια ομάδα τριών επίλεκτων για αναγνώριση.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ

Ο πρωταγωνιστής μας Martin Walker, καλείται να ανακαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών και των κατοίκων του Ντουμπάι, μαζί με την ειδική ομάδα του. Μια επιχείρηση διάσωσης φαινομενικά, εξελίσσεται σε μια ιστορία ανθρώπινης αδυναμίας, μιας ιστορίας πόνου, φθόνου αλλά και επιβίωσης. Φτάνοντας στο Ντουμπάι, ο Walker διαπιστώνει πώς οι συμπατριώτες του έχουν ουσιαστικά καταλάβει την πόλη και ταυτόχρονα οι ντόπιοι πολεμούν για την ελευθερία τους. Μέσα σ’ αυτό το μακελειό, η μόνη λύση είναι η εύρεση του Conrad. Η ιστορία και οι συναισθηματικές διαβαθμίσεις της είναι και το μεγάλο ατού του τίτλου. Το gameplay δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη, προσφέροντας μια τυπική εμπειρία του τύπου «κάλυψη, στόχευση και εκτέλεση» και σύντομα αρχίζει να επαναλαμβάνεται, χωρίς ωστόσο να είναι κακό ή δυσλειτουργικό. Τα γραφικά από την άλλη συντελούν στην δημιουργία της ατμόσφαιρας, αφού αποτυπώνουν εξαιρετικά το κατεστραμμένο Ντουμπάι, ενώ η φωνή του Nolan North (γνωστός μας από τον Nathan Drake) ως Martin, με την αψεγάδιαστη ερμηνεία του συμπληρώνει την εκπληκτική παρουσίαση. Η single player campaign, διαρκεί γύρω στις επτά ώρες. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται και multiplayer, το οποίο όμως περιορίζεται στα εντελώς βασικά στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Spec Ops, Line – Game Report,