Resident Evil 6 – Game Report

Η δυναμική επιστροφή των zombies.

Δέκα χρόνια μετά την καταστροφή στη Raccoon City, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αποφασίζει να πει στην κόσμο όλη την αλήθεια, έχοντας στο πλευρό του τον επιζώντα της τραγωδίας Leon S. Kennedy. Τα σχέδιά του όμως πάνε στραβά όταν δέχονται επίθεση από βιοτρομοκράτες και ο Leon

αναγκάζεται να σκοτώσει τον μεταλλαγμένο πρόεδρο.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το παιχνίδι διαθέτει κι άλλες δύο campaign, εκτός από αυτή του Leon. Στη μία ελέγχεις τον γνωστό Chris Redfield, και στην τελευταία τον Jake Muller ένα νεοεισερχόμενο χαρακτήρα στη σειρά. Σε κάθε campaign σε συνοδεύει ένας ακόμα χαρακτήρας ελεγχόμενος είτε από τον υπολογιστή αν παίζεις μόνος σου, είτε από κάποιον άλλο παίκτη στο co-op multiplayer. Αφού ολοκληρώσεις τις τρεις αυτές campaigns, θα ξεκλειδώσεις και μία τέταρτη με πρωταγωνίστρια την Ada Wong. Ένα θέμα που απασχολούσε την Capcom σε κάθε Resident Evil ήταν το πώς θα πραγματοποιείται η ανάπτυξη των χαρακτήρων αλλά και των όπλων. Τελικά φαίνεται πως βρήκε τη λύση: δημιούργησε ένα σύστημα βασισμένο σε skills τα οποία μπορείς να αναπτύξεις μαζεύοντας skills points που είτε πέφτουν τυχαία από εχθρούς που σκοτώνεις είτε τα βρίσκεις σε διάφορα σεντούκια, κουτιά κ.λπ. Οι ικανότητες αυτές μπορεί να επηρεάσουν τα πάντα, από την αποτελεσματικότητα των melee επιθέσεων έως το πόσο θα «κλοτσάει» το όπλο. Κάθε φορά, μπορείς να έχεις διαθέσιμα τρία από τα skills που έχεις ξεκλειδώσει, οπότε θα πρέπει να επιλέγεις σωστά και προσεκτικά το skill set που ταιριάζει στην κάθε campaign.

 

ΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ;

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, είναι ότι το να βρεις σφαίρες για τα όπλα σου είναι αρκετά δύσκολο. Αυτό σε αναγκάζει να προσέχεις το που τις σπαταλάς. Επίσης σε αρκετά σημεία μπορεί να χρειαστεί να βασιστείς στη βοήθεια του χαρακτήρα που σε συνοδεύει για να βγεις από τη δύσκολη θέση. Αυτό είναι ένα στοιχείο που προσθέτει πόντους στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, καθώς κάνει το στοιχείο της επιβίωσης ακόμα πιο ενδιαφέρον. Τέλος τα γνωστά βότανα ή herbs δεν μπορούν καταναλωθούν αμέσως για να αυξήσεις την ενέργειά σου, αλλά θα πρέπει πρώτα να τα μετατρέψεις σε χάπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα