Ratchet & Clank: All 4 One – Game Report

Αντάξιος συνεχιστής της ιστορίας της σειράς;

H σειρά Ratchet & Clank κλείνει αισίως τα εννέα χρόνια ύπαρξης. Ο τελευταίος εκπρόσωπός της είναι το Ratchet & Clank : All 4 One. Είναι όμως αντάξιος συνεχιστής της ιστορίας του ;

 

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ…

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε πως το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο με τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τους προκατόχους του. Σε αντίθεση λοιπόν με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς που το single player

είχε τον βασικότερο ρόλο, το All 4 One έχει σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα το co-op και το multiplayer. Το gameplay είναι αυτή την φορά γραμμικό, η κάμερα παρακολουθεί τη δράση από σταθερό σημείο, ενώ ακόμα και στο single player συνοδεύεσαι από συμπαίκτη που ελέγχεται από την ελαφρώς προβληματική, είναι η αλήθεια, τεχνητή νοημοσύνη.

 

ΜΕΤΑ ΤΟ CRACK IN TIME

Μπορείς να επιλέξεις έναν απ’ τους τέσσερις διαθέσιμους χαρακτήρες (Ratchet, Clank, Dr. Nefarious και Captain Quark), στην πράξη όμως ο χειρισμός παραμένει ουσιαστικά ίδιος. Πυροβολείς ότι κινείται, στοχεύεις τα κιβώτια για να αποκτήσεις bolts, με τα οποία αναβαθμίζεις τα όπλα σου –για μεγαλύτερες καταστροφές. Τα όπλα είναι ιδιαίτερα ευφάνταστα και η ποικιλία τους είναι μεγάλη.

Το platforming είναι καλό, λειτουργικό και απολαυστικό στην πράξη, ενώ στην πορεία θα κληθείς να επιλύσεις μερικούς γρίφους και να παίξεις μίνι-παιχνίδια με τη βοήθεια των συμπαικτών σου. Όσο για το σενάριο του παιχνιδιού, το All 4 One εκτυλίσσεται μετά τα γεγονότα του Crack in Time, όμως δεν αποτελεί μέρος της τριλογίας Future. Οι τρεις «καλοί» της ιστορίας καταλήγουν να συνεργάζονται με τον Dr. Nefarious, όταν ένα σατανικό σχέδιο του τελευταίου πηγαίνει στραβά, με αποτέλεσμα όλοι μαζί να παγιδευτούν σε μια μηχανή που ονομάζεται Creature Collector. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο βέβαια για άλλη μια φορά παίρνουν τα όπλα.

Τα γραφικά του παιχνιδιού, σίγουρα δεν διεκδικούν τις δάφνες των προηγούμενων Ratchet & Clank, όπως του A Crack In Time, όμως είναι ικανοποιητικά γι’ αυτό που προσφέρουν. Ο ήχος από την άλλη είναι δυναμικός και σε βάζει στο κλίμα του multiplayer.

Keywords
Τυχαία Θέματα