Made in Greece: Oktabit

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την εταιρεία που διακρίθηκε με το βραβείο Retailer Initiative of the Year στο Distree EMEA 2014.

The story so far

Η Oktabit δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1992 με έδρα στην Αθήνα

και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και εξειδικεύεται στη διάθεση επώνυμων προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στους τοπικούς κατασκευαστές και μεταπωλητές. Πρόκειται για μια αμιγώς ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που απασχολεί 90 εργαζομένους.

Αντιπροσωπεύει περισσότερες από 40 κατασκευάστριες εταιρείες προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και για μερικές από αυτές αποτελεί τον αποκλειστικό διανομέα στην ελληνική αγορά. Παράλληλα διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Δοκιμών και Επισκευών και υποστηρίζει τεχνικά τα προϊόντα EPSON με εξειδικευμένο και πιστοποιημένο Service Center.

Από το 2000 κατασκευάζει υπολογιστές με την εμπορική επωνυμία VERO. Το τμήμα παραγωγής των προϊόντων VERO λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008 που διέπει και ολόκληρη την εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων της. Από το 2012 η οικογένεια VERO εμπλουτίστηκε με τη σειρά των VERO Tablets που σε σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησαν σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά.

Η Oktabit σχεδιάζει την μακροπρόθεσμη στρατηγική της με γνώμονα τις ανάγκες των συνεργατών της. Με έμφαση σε ορισμένους καθοριστικούς παράγοντες που άπτονται της συνολικής λειτουργίας της, η εταιρεία εστιάζει στην υγιή οικονομική της βάση, το ξεκάθαρο business plan με ορατούς στόχους, την πελατοκεντρική της δομή, το ισορροπημένο product mix, τη σταθερή υποστήριξη των κατασκευαστών, το άρτια καταρτισμένο δυναμικό, αλλά και την ορθολογική αξιολόγηση των επιχειρηματικών της κινήσεων. Στον ετήσιο σχεδιασμό της η Oktabit περιλαμβάνει ενέργειες που υπηρετούν αξίες όπως η φροντίδα στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ο σεβασμός προς τον εργαζόμενο, η αξιοπιστία στη σχέση με τους συνεργάτες της και η συνεισφορά στα ευαίσθητα στρώματα της κοινωνικής ζωής. Στο πλαίσιο αυτό και με την υποστήριξη των εργαζομένων της, ιδρύθηκε το 2007 Τράπεζα Αίματος, η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς.

Στα 22 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της, επαναπροσδιορίζει καθημερινά τις έννοιες της σταθερότητας, της αξιοπιστίας, της άμεσης και ποιοτικής εξυπηρέτησης και της επαγγελματικής αλλά και προσωπικής εξέλιξης, στο απόλυτα ανταγωνιστικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται.

To know us better

Αλέξης Παπαϊωάννου | Γενικός Διευθυντής

Από το 1992 μέχρι σήμερα η ελληνική αγορά υψηλής τεχνολογίας έχει αλλάξει ριζικά. Οι προκλήσεις εν έτει 2014 για την Oktabit είναι μεγαλύτερες σε σύγκριση με 22 χρόνια πριν;

Κάθε εποχή έχει τις δικές της προκλήσεις. Όταν ξεκινήσαμε την εμπορική δραστηριότητα πριν 22 χρόνια, το οικονομικό περιβάλλον ήταν σίγουρα διαφορετικό. Σήμερα απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή στις προκλήσεις και ίσως η αναγνώριση των τάσεων και ευκαιριών να είναι τώρα πιο καθοριστική για το μέλλον των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Oktabit είναι να βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης των συνεργατών και των προμηθευτών της και σε αυτό ανταποκρίνεται πάντα με στρατηγική και δυναμική με τη μέγιστη αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας της.

Φανταζόμαστε ότι το να κερδίσει μια εταιρεία την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων IT brands διεθνώς αλλά και των αμέτρητων συνεργατών σε τοπικό επίπεδο δεν είναι εύκολη υπόθεση…

Ναι, δεν είναι εύκολη υπόθεση και στην πορεία των δύο δεκαετιών αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, μπορούμε όμως να υπερηφανευτούμε ότι έχουμε μακρόχρονες και σε μερικές περιπτώσεις αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές. Η εταιρεία με σεβασμό στους ανθρώπους της και στους κανόνες fair play της αγοράς, με την άμεση υποστήριξη στα προϊόντα που αντιπροσωπεύει αλλά κυρίως με την εμπιστοσύνη των συνεργατών της (πελατών, προμηθευτών, τραπεζών) αποτελεί σημείο αναφοράς στις εταιρίες του κλάδου.

Η Oktabit ωστόσο δεν είναι μια τυπική εταιρεία διανομής, καθώς παράγει και τα δικά της προϊόντα, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μια μοναδική online κοινότητα στο forum.oktabit.gr. Σημαντικά συστατικά στη συνταγή της επιτυχίας;

Πιστεύουμε στη διαφοροποίηση και στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των λύσεων που αντιπροσωπεύουμε. Διαθέτοντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας δημιουργήσαμε με υλικά άριστων προδιαγραφών τη δική μας οικογένεια VERO PCs & Tablets που υποστηρίζονται με σταθερό after sales support και εγγύηση Oktabit. O καταναλωτής ξέρει πού να απευθυνθεί και πώς θα βρει λύση στο πρόβλημα. Η Oktabit αποτελεί επίσης Service Center της Epson.

Τα VERO PCs και, πιο πρόσφατα, τα VERO Tablets έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εκτίμηση των καταναλωτών. Μετά το Vero G8i με τελευταίας γενιάς επεξεργαστή Intel Atom, τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε από την Oktabit αυτή τη χρονιά;

Η ανοδική ζήτηση των tablets οδηγεί στη διεύρυνση της οικογένειας των VERO Tablets. Ο ρυθμός διείσδυσης των VERO Tablets στην retail αγορά είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Η Oktabit διακρίθηκε για αυτό στην εκδήλωση Distree EMEA 2014 που έγινε στο Μονακό το Φεβρουάριο 2014 με το βραβείο «Retailer Initiative of the Year». Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η ανάπτυξη υπηρεσιών είναι στους άμεσους στόχους μας. Παράλληλα στοχεύουμε στην ενίσχυση της γκάμας των enterprise λύσεων που διαθέτουμε για να προσφέρουμε καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα με προστιθέμενη αξία στους μεταπωλητές μας προς όφελος των καταναλωτών.

Spotlight

VeroTab G8i με Intel Inside®

Η Oktabit διευρύνοντας την επιτυχημένη διάθεση των VERO Tablets στην ελληνική αγορά, διαθέτει από τα μέσα Δεκεμβρίου 2013 το πρώτο VERO Τablet με επεξεργαστή Intel. Πρόκειται για το G8i στις 7,9 ίντσες και αποτελεί μια λύση ποιοτική, προσιτή και έξυπνα σχεδιασμένη λύση στο οικοσύστημα του λειτουργικού Android (Jelly Bean 4.2). Με οθόνη τεχνολογίας IPS, σώμα από αλουμίνιο (πάχους μόλις 7,9 χιλ.), εξαιρετική μπαταρία χωρητικότητας 4.600mAh και επεξεργαστή Intel Atom Z2580 με 2 πυρήνες και 4 threads στα 2.0GHz, το VeroTab G8i προσφέρει άπλετη επεξεργαστική ισχύ και εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των γραφικών απογειώνοντας την εμπειρία του surfing, του video και του gaming. Επιπλέον, διαθέτει δύο κάμερες (5MP & 2MP στην πρόσοψη), 1GB RAM, 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και όλα αυτά στην σούπερ τιμή των €175.

Keywords
Αναζητήσεις
vero service θεσσαλονικη
Τυχαία Θέματα