Lenovo: η πρώτη εταιρεία που θα λανσάρει Windows 8 tablet;

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο σύμφωνα με το The Verge.

Μπορεί η Dell να έχει υποσχεθεί την κυκλοφορία ενός enterprise tablet ταυτόχρονα με την κυκλοφορία των Windows 8 τον ερχόμενο Οκτώβρη (αν όλα δηλαδή προχωρήσουν καλά με το beta testing του λειτουργικού), όμως σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge, η Lenovo

θέλει να της “κλέψει” την πρωτιά.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το tablet πέραν του ότι θα βασίζεται σε τσιπ της Intel –όπως για παράδειγμα το Lenovo Yoga που παρουσιάστηκε στη φετινή έκθεση CES. Τα Windows 8 θα είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που θα μπορεί να λειτουργήσει τόσο με τους παραδοσιακούς επεξεργαστές των PC, όσο και με επεξεργαστές ARM αρχιτεκτονικής. Η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ τους ωστόσο θα είναι πως τα Windows 8 tablets με ARM επεξεργαστές δεν θα μπορούν να τρέξουν καμία απ’ τις εφαρμογές των παλαιότερων Windows –κάτι που για πολλούς ίσως αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή τους.

Φυσικά η Dell και η Lenovo δεν είναι οι πρώτοι κατασκευαστές που ανακοινώνουν tablets με Windows 8: μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε σίγουρα τα πρώτα δείγματα από τις Hewlett Packard και Asus. Παράλληλα, ο σχεδιαστής Marko Ahtisaari της Nokia επιβεβαίωσε πριν λίγες ημέρες ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε ένα tablet με Windows 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα