HTC Sense 4.0: πρώτη παρουσίαση στο Mobile World Congress

Πληροφορίες για τη νέα έκδοση του δημοφιλούς user interface.

Το HTC Sense είναι αναμφίβολα το πιο σέξι interface που έχουμε δει σε Android smartphones και με το Mobile World Congress να πλησιάζει, οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα,

τέταρτη έκδοσή του βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μπορεί λοιπόν η εταιρεία να επικεντρωθεί σε λιγότερα smartphones φέτος (ένα εκ των οποίων θα είναι το HTC Edge), όμως αυτά θα έρθουν εφοδιασμένα με την “φρέσκια”, ανανεωμένη έκδοση του Sense. Μάλιστα οι άνθρωποι του site Pocket Now κατάφεραν να πιάσουν στα χέρια τους μια πρώιμη έκδοσή του.

Ξεκινώντας απ’ τα βασικά το Sense 4.0 θα είναι το πρώτο που θα προσφέρει χρήση του και σε landscape mode (δηλαδή κρατώντας το smartphone σου οριζόντια). Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην μπάρα ειδοποιήσεων ακόμα και χωρίς να ξεκλειδώσει τη συσκευή του –φαντάσου κάτι σαν αυτό που προσφέρει το iOS 5 της Apple. Ακόμα μια σημαντική αλλαγή είναι η βελτιωμένη και περισσότερο εμφανίσιμη εφαρμογή για emails, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε το πολύ έξυπνο Guest Mode.

Ενεργοποιώντας το τελευταίο, οι φίλοι και οι γνωστοί που θέλουν να περιεργαστούν το τηλέφωνό σου θα βλέπουν ό,τι θέλεις εσύ. Για παράδειγμα θα μπορείς επιτέλους να κρύψεις τις playlists της Γιάννη Φλωρινιώτη ή τις dating εφαρμογές που χρησιμοποιείς. Στο Guest Mode οι τηλεφωνικές κλήσεις απενεργοποιούνται και ο τρίτος χρήστης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σου. Εσύ επιλέγεις ποιες εφαρμογές θα είναι προσβάσιμες και η εναλλαγή μεταξύ του Guest και του κανονικού Mode είναι πανεύκολη.

Επιπλέον, η HTC φαίνεται ότι ενσωματώνει το DropBox στο HTC Sense, προσφέροντας μάλιστα στον χρήστη 50 ολόκληρα gigabytes αποθηκευτικού χώρου στο cloud εντελώς δωρεάν –κάτι που ενεργοποιείται απευθείας με το “σετάρισμα” του smartphone σου. O online αποθηκευτικός χώρος του DropBox θα εμφανίζεται στη συσκευή σαν μονάδα αποθήκευσης.

Το Sense 4.0 θα προσφέρει επίσης υποστήριξη Beats Audio σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, δηλαδή δεν θα περιορίζεται μόνο στο player μουσικής της HTC όπως στο παρελθόν. Τέλος, βελτιωμένη θα είναι και η εφαρμογή της κάμερας για λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το Pocket Now, το HTC Sense 4.0 αναμένεται να είναι το καλύτερο και το πιο “ώριμο” user interface που μας έδωσε η HTC μέχρι σήμερα. Ανυπομονούμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα