Google Zeitgeist: Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις του 2011

Τι μονοπώλησε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ιντερνετικής κοινωνίας;

Λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του έτους, η Google έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2011 –ή αλλιώς το Google Zeitgeist 2011. Ποια είναι τα δέκα εκείνα γεγονότα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των χρηστών της μηχανής αναζήτησης της Google αυτή τη χρονιά; Η αντίστροφη μέτρηση των όρων αναζήτησης με την ταχύτερη ανάπτυξη αρχίζει

εδώ:

 

10. iPad 2 – Η δεύτερη γενιά του δημοφιλέστερου tablet έσπασε τα «κοντέρ» του Google, κάτι που αποτυπώθηκε και στις πωλήσεις, αφού το iPad 2 έγινε sold-out την πρώτη μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας του.

9. Steve Jobs – Μερικές εβδομάδες μετά την παραίτησή του από CEO και αμέσως μετά την παρουσίαση του iPhone 4S, η Apple ανακοίνωσε τον θάνατο του Steve Jobs.

8. 東京 電力– Ή αλλιώς Tokyo Electric Power. H Ιαπωνική κυβέρνηση διέταξε την εκκένωση πολλών περιοχών κοντά στο Fukusmima I Plant, με τον καταστροφικό σεισμό του 2011 που προκάλεσε ζημιές στους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

7. Adele – Με 208.000 πωλήσεις του άλμπουμ “21” στο Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας του και παραμονή στην πρώτη θέση του UK Album Chart για 16 συνεχείς εβδομάδες, η Adele ταρακούνησε τη μουσική βιομηχανία.

6. iPhone 5 – Μετά την αναβολή της καλοκαιρινής κυκλοφορίας, το όργιο φημολογίας για τον διάδοχο του iPhone 4 (που οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα ονομάζεται iPhone 5), του χάρισε επάξια την έκτη θέση στο Top 10.

5. Battlefield 3 – Ο πολυαναμενόμενος τίτλος της Electronic Arts, με πωλήσεις πέντε εκατομμυρίων αντιτύπων μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

4. Casey Anthony – Η νεαρή μητέρα Casey Anthony κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού όταν τα υπολείμματα της δίχρονης κόρης της Caylee βρέθηκαν σε μια περιοχή κοντά στο σπίτι της, στο Orlando της Florida. Οι ένορκοι αποφάσισαν πως είναι αθώα, στις 5 Ιουλίου του 2011.

3. Ryan Dunn – Ο πρωταγωνιστής των Jackass έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στις 20 Ιουνίου του 2011.

2. Google+ – To λανσάρισμα του social network της Google έγινε τον Ιούνιο του 2011 και έκτοτε η δημοτικότητά του έχει συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα. Παρότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση των αναζητήσεων με την ταχύτερη ανάπτυξη, η μάχη με το Facebook και το Twitter αποδεικνύεται σκληρή.

1. Rebecca Black – It's Friday, Friday, Gotta get down on Friday, Everybody's lookin' forward to the weekend! To “διαμάντι” της μουσικής βιομηχανίας, Rebecca Black, κατάφερε σε ηλικία μόλις 13 ετών να συγκεντρώσει τα περισσότερα “Dislikes” στο YouTube, για το video clip του “Friday”. Δικαιωματικά στην πρώτη θέση!

Keywords
Τυχαία Θέματα