FIFA Street – Game Report

Απ’ τα σαλόνια στα… αλώνια.

Η ΕΑ Sports είναι πασίγνωστη για το FIFA, το οποίο κυκλοφορεί ευλαβικά κάθε χρόνο, με τους ποδοσφαιρόφιλους gamers να πίνουν νερό στο όνομά του. Η «ξόφαλτση» έκδοση του, το FIFA Street, δεν είχε μέχρι σήμερα την αναγνώριση του μεγάλου «αδελφού» της, αφού στις τρεις εκδόσεις του από το 2005 δεν κατάφερε να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Φέτος, η ΕΑ αποφάσισε να κυκλοφορήσει το τέταρτο παιχνίδι της

σειράς, προσδοκώντας το ενδιαφέρον και την εκτίμηση των απανταχού μπαλαδόρων.

 

AΛΑΝΕΣ ΚΑΙ… ΑΛΑΝΙΑ

Η πρόοδος της EA Sports είναι αδιαμφισβήτητη. Το FIFA 12 εξάλλου είναι κορυφαίο επίτευγμα και πρόκειται για ένα βαθύ και ρεαλιστικό εξομοιωτή ποδοσφαίρου. Τι γίνεται όμως όταν το ποδόσφαιρο παίζεται στα γηπεδάκια 5x5 και στις αλάνες, εκεί όπου οι τακτικές πάνε περίπατο και η μπάλα παίζεται με χορευτικά και πάσης φύσεως τσαλίμια; Το FIFA Street είναι ακριβώς αυτό, αφού το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην εκτέλεση δύσκολων, περίτεχνων ντριπλών που θα σε κάνουν νικητή. «Ω, τι του έκανα», «τον έστειλα για τσάι», «του πήρα το πορτοφόλι» και άλλες αντίστοιχες γηπεδικές εκφράσεις, θα ακούγονται συνέχεια στο FIFA Street, αφού στην αλάνα εκτός από τα γκολ, πρέπει να ταπεινώνεις και με την τεχνική σου ανωτερότητα τον αντίπαλο. Εξάλλου βαθμολογείσαι γι’ αυτό από το παιχνίδι, που σε παροτρύνει να εκτελείς όλο και δυσκολότερα κόλπα –κάτι που γίνεται αυτοσκοπός στο mode Panna Rules. Υπάρχουν επίσης επιλογές για κλασσικό 5x5, Futsal και Last Man Standing, με ποικιλία κανονισμών ανά mode. Ευπρόσδεκτη είναι η επιλογή καριέρας, όπου μπορείς να εισάγεις τα δεδομένα του ποδοσφαιριστή σου από το «μεγάλο» FIFA. Ο χειρισμός δεν θα σε δυσκολέψει και με λίγη προσπάθεια θα αποκτήσεις μεγαλύτερη οικειότητα με τα controls, εκτελώντας μια πληθώρα από ντρίπλες, δεξιοτεχνίες και προσποιήσεις.

 

ΣΟΥΠΕΡ ΓΡΑΦΙΚΑ

Ο τίτλος δανείζεται την μηχανή γραφικών και την Impact Engine από το FIFA 12, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από εμφάνιση, διαθέτει και καλά physics. Ενίοτε παρατηρούνται κάποιες αλλόκοτες συγκρούσεις, όμως γενικά υπάρχει όμορφο και ρεαλιστικό animation . Ο ήχος κυμαίνεται στα γνωστά υψηλά επίπεδα, με ρεαλιστικούς ambient ήχους και συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό soundtrack, rap και electropop χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα