Diablo III – Must Play Μαΐου 2012

Και… καλά ξενύχτια!

Το Diablo III είναι ο τίτλος που οι σκληροπυρηνικοί gamers σε όλο τον κόσμο, περίμεναν με ανυπομονησία. Είναι η συνέχεια του παιχνιδιού-ορόσημο των hack’n’slash RPGs, το οποίο «ξενύχτησε» εκατομμύρια παίκτες με το εθιστικό gameplay του και γαλούχησε μια ολόκληρη γενιά, αφήνοντας το στίγμα του ανεξίτηλα γραμμένο στη μνήμη κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του.

 

ΤΟ SANCTUARY ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Πριν

από είκοσι χρόνια, το Sanctuary –τοποθεσία όπου διαδραματίζεται το Diablo– είχε σωθεί από τις δαιμονικές ορδές των Burning Hells, με την βοήθεια κάποιων ανώνυμων ηρώων, στο δεύτερο Diablo. Τώρα, το Sanctuary βρίσκεται εκ νέου σε κίνδυνο και χρειάζονται «φρέσκοι» και ικανοί μαχητές για να το βοηθήσουν. Θα βρεθείς σε γνώριμα λημέρια, όπως η πόλη Tristram στην οποία ξεκινούσε το πρώτο παιχνίδι, ακολουθώντας ένα κομήτη που σε οδηγεί στα έγκατα της γης, στο σημείο όπου πρωτοεμφανίστηκε ο άρχοντας του τρόμου, ο πανίσχυρος Diablo.

 

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ

Το Diablo 3 σχεδιάστηκε πάνω σε μηχανή γραφικών και physics της ίδιας της Blizzard, και περιέχει όμορφες σκιάσεις και καταπληκτικές καταστροφές στο περιβάλλον. Το παιχνίδι δεν απαιτεί DX10, έτσι μπορεί να τρέξει και σε παλαιότερα PCs, αν και σε ένα καλό μηχάνημα το οπτικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο εντυπωσιακό. Η αισθητική του παιχνιδιού είναι επιβλητική, θυμίζει σε όλα Blizzard, όπως και η μουσική, που προέρχεται από τον μαέστρο Russell Brower, γνωστό για την δουλειά του στα WoW και Starcraft II της ίδιας εταιρείας.

Το γνώριμο και εθιστικό gameplay, είναι και πάλι εδώ και μάλιστα βελτιωμένο. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πέντε κλάσεις χαρακτήρων, ανάλογα με το αν προτιμάς μάχες με όπλα ή spells, melee ή ranged. Κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του, ξεχωριστή αίσθηση. Όλα τα skills έχουν επανασχεδιαστεί και γίνονται σταδιακά διαθέσιμα καθώς ανεβαίνεις level, ενώ μπορείς να έχεις μέχρι έξι ενεργά ανά πάσα στιγμή. Με την συλλογή και χρήση των runes, επιτυγχάνεις εκπληκτικές αναβαθμίσεις σε όπλα και skills. Η ευελιξία που υπάρχει στο «χτίσιμο» του χαρακτήρα είναι εντυπωσιακή –κάτι που η Blizzard εξάλλου έχει μάθει να κάνει πολύ καλά με την πολύχρονη εμπειρία της στο World οf Warcraft. Το παιχνίδι σε ανταμείβει με περισσότερα XP αν είσαι δημιουργικός ή αν αποδίδεις εξαιρετικά στις μάχες, κάτι που σε ωθεί να παίζεις με στρατηγική σκέψη, έναντι της απλής και ενστικτώδους αντίδρασης του mouse clicking.

Στο παιχνίδι θα συναντήσεις διάφορα modes, όπως το «Hardcore», στο οποίο ο χαρακτήρας έχει μία μόνο ζωή και καλείται να την… κρατήσει όσο αντέξει! Σε γενικές γραμμές, το Diablo ΙΙΙ σε «καταπίνει» γρήγορα στον κόσμο του για ατελείωτες ώρες, αφού πρόκειται για ένα action RPG που έχει περισσότερο βάθος και δείχνει πιο ολοκληρωμένο από τους ήδη επιτυχημένους προκατόχους του.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ONLINE

Σάλος έχει ξεσπάσει με το σύστημα προστασίας και λειτουργίας του Diablo ΙΙΙ, το οποίο και απαιτεί μόνιμη σύνδεση στο Internet. H Blizzard, θέλησε να υπερα

Keywords
Τυχαία Θέματα