Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κρεσέντο ρατσισμού και ξενοφοβίας από την κυβέρνηση»

Κρεσέντο ρατσισμού και ξενοφοβίας καταλόγισε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις συνεχείς αναφορές στον όρο λαθρομετανάστης. 

«Ακούσαμε και τον υπουργό Εργασίας, δέκα τουλάχιστον φορές επιδεικτικά χρησιμοποίησε τον όρο λαθρομετανάστης, μια λέξη που σε διεθνές επίπεδο

έχουν καταγγείλει οι πρωτοβουλίες προστασίας δικαιωμάτων», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, εκφράζοντας την ανησυχία της αν η πολιτική προστασία αφορά όλους τους ανθρώπους ή υπάρχουν κάποιοι που δεν τους αφορά. «Το καλοκαίρι κάηκαν στη Δαδιά 20 άνθρωποι αλλοδαποί που προσέτρεξαν στη χώρα μας για προστασία. Ακούσαμε παρουσιάστρια να αναφέρει ότι ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, εκτός από τους καημένους αυτούς ανθρώπους. Και ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι οι άνθρωποι αυτοί που κάηκαν, δεν είχαν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί», υποστήριξε.

Στην παρέμβασή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση ως δικαιολογία για να αποσοβηθούν οι σοβαρότατες ευθύνες, εδώ και δεκαετίες, για την έλλειψη υποδομών, μηχανισμών, αλλά και ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να έχει χώρα την πολιτική προστασία που αξίζει και αναλογεί στους πολίτες της.

«Η κλιματική κρίση δεν είναι άλλοθι για κακουργηματικές ευθύνες σε επίπεδο πολιτείας και κυβέρνησης», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το 2024, θα υπάρχει μικρή αύξηση των κονδυλίων της πολιτικής προστασίας. «Θα πρέπει να προβλεφθούν τα κονδύλια για να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις και θα πρέπει να δοθεί μια εξήγηση, γιατί αυτό δεν γίνεται όταν υπάρχουν 2.500 πανέτοιμοι, έμπειροι, δοκιμασμένοι και πολύτιμοι εποχικοί πυροσβέστες, που περιμένουν να ενσωματωθούν, ως μόνιμοι στο Πυροσβεστικό Σώμα», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Παναγιώτης Δουδωνής: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη μετά το απαράδεκτο δημοσίευμα για την άρθρωσή του

Κυβέρνηση: Απανωτά «εγκεφαλικά» από την ανταρσία Σαμαρά – Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη

Κυβερνητικές πηγές για νέο «χτύπημα» Σαμαρά, μετά την τροπολογία Καιρίδη: Περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κρεσέντο,zoi konstantopoulou, kresento