Ζιζάνια απειλούν να πνίξουν (στην κυριολεξία) μια ολόκληρη πόλη (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Τα ονομάζουν ο «τριχωτός πανικός» και είναι ζιζάνια (φυτά πάρασιτα) που φυτρώνουν σε μια πόλη και απειλούν να την πνίξουν.

Στα βορειοανατολικά της επαρχίας της Βικτώρια στην Αυστραλία, οι κάτοικοι της πόλης Βανγκαράτα τους τελευταίους μήνες βιώνουν έναν εφιάλτη. Έναν ζωντανό εφιάλτη που φυτρώνει και έρπει βασανιστικά αργά. Ένα παράξενο φυτό, ένα ζιζάνιο που δύσκολα πεθαίνει με φυτοφάρμακα, έχει εμφανισθεί και έχει κατακλύσει τους δρόμους, τις αυλές και τα σπίτια των κατοίκων.

Όσο και να το ξεριζώνουν, εκείνο σαν Λερναία Ύδρα, ξαναβγαίνει. Όλα

μοιάζουν να έχουν καλυφθεί από μια χρυσαφένια θάλασσα. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να περπατήσουν στους δρόμους, δυσκολεύονται ακόμη και να μπουν στην είσοδο των σπιτιών τους.

Το παράξενο αυτό φυτό καλύπτει ακόμη και τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που έχουν στις αυλές ή τις βεράντες τους. Οι επιστήμονες που προσπαθούν να κατανοήσουν αυτή την εισβολή έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το φυτό αυτό έχει θεριέψει εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της… ξηρασίας. Το παράδοξο όμως είναι πως το ζιζάνιο αυτό δύσκολα μπορεί να καεί. Από τη μια λοιπόν οι κάτοικοι δεν κινδυνεύουν από κάποια πυρκαγιά που κάτω από άλλες συνθήκες θα μεταδιδόταν αμέσως σε αυτή την παράξενη θάλασσα, από την άλλη δεν μπορούν και να το εξολοθρεύσουν με φωτιά.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν και κάνουν, είναι να καθαρίζουν καθημερινά, τουλάχιστον, τις αυλές και τις βεράντες τους για να μπορούν να περάσουν και να μπουν στα σπίτια τους.

φυτόζιζάνιοπαράσιτοΑυστραλίαφυτό πνίγει πόληHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα