Ζει σε σπηλιά τα τελευταία 40 χρόνια - Έγινε θρύλος στην περιοχή, πως περνάει τις μέρες του (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Δεν έχει στη διάθεσή του τρεχούμενο νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Πέδρο Λούκα δεν ζει όπως ο σύγχρονος άνθρωπος. Γιατί τα τελευταία 40 χρόνια, σπίτι του είναι μία σπηλιά.

Ο 79χρονος ζει σε σπηλιά, σε ένα βουνό στη βόρεια επαρχία Τουκουμάν της Αργεντινής. Οταν πεινάει, παίρνει το όπλο του και βγαίνει για κυνήγι, ή περπατά τρεις ώρες για να φτάσει στο κοντινότερο χωριό. Οσο για νερό, το προμηθεύεται από ένα ρυάκι.

«Είναι το πιο καθαρό και πλούσιο νερό που υπάρχει»,

λέει ο ηλικιωμένος άνδρας που έχει για «παρέα» του 11 κόκορες και 2 κατσίκες, που επιστρέφουν κάθε βράδυ στη σπηλιά του, για να προστατευθούν από τα άγρια ζώα.

Ο Λούκα έχει γίνει θρύλος στην περιοχή και πολλές φορές οι ντόπιοι του δίνουν φαγητό και άλλες προμήθειες. Με τη σύνταξή του- περίπου 100 με 200 δολάρια- αγοράζει κεριά και καλαμπόκι, ενώ η μοναδική συσκευή που έχει στη σπηλιά του είναι ένα ραδιόφωνο με μπαταρίες. Δυσκολεύεται όμως να το χρησιμοποιήσει, καθώς το σήμα είναι αδύναμο στο βουνό.

Ο ίδιος δήλωσε στο Associated Press ότι από παιδί ήθελε να ζει απομονωμένος στη φύση. Στα 14 του είχε φύγει από το χωριό του, για να ταξιδέψει και στη συνέχεια κέρδιζε χρήματα μεταφέροντας κάρβουνα στη Βολιβία. Ομως, επέστρεψε στην περιοχή και τη σπηλιά του.

Ο περίεργος τρόπος ζωής του έχει γίνει γνωστός πλέον και μερικές φορές τον επισκέπτονται τουρίστες και μαθητές. «Ποτέ δεν αναρωτήθηκα γιατί επέλεξα να ζήσω εδώ. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα μου άρεσε να ταξιδέψω στον κόσμο, να δω την Ευρώπη. Αλλά υπάρχει μεγάλη θάλασσα ανάμεσα και πρέπει να έχεις χρόνο για να τη διασχίσεις», είπε ακόμη ο 79χρονος.

σπηλιάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα