Υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας αυτομόλησε στην Σεούλ

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας με την βάση του στο Λονδίνο αυτομόλησε στην Νότια Κορέα, επιβεβαίωσε η Σεούλ.

Ο αναπληρωτής πρέσβης, Thae Yong Ho, έφτασε με την οικογένειά του στην Νότια Κορέα, και έγινε ο πιο υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας που έχει αυτομολήσει ποτέ στον νότο.

Ο κ.Thae αυτομόλησε λόγω της δυσαρέσκειάς του με το

καθεστώς και για το μέλλον των παιδιών του, o Jeong Joon-hee, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Jeong αρνήθηκε να δώσει λεπτομέριες για τον χρόνο άφιξης του κ.Thae στην Νότια Κορέα.

«[Η οικογένεια] είναι αυτήν την στιγμή υπό την προστασία της κυβέρνησης και οι σχετικοί θεσμοί πρωχωρούν μαζί με τις αναγκαίες διαδικασίες, όπως συνήθως», δήλωσε.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα της Νότιας Κορέας, JoongAng Ilbo, η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας έκανε προσπάθειες για να βρει που είναι ο διπλωμάτης, αλλά απέτυχε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ρόλος του κ. Τhae στην πρεσβεία συμπεριλάμβανε να καταγράφει τους αποστάτες μέσα και γύρω από το Λονδίνο και να βοηθάει στην αντιμετώπιση της κριτικής της Βρετανίας προς την Βόρεια Κορέα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

υψηλόβαθμοςΒόρεια ΚορέααυτομόλησεΝότια ΚορέαδιπλωμάτηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα