Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατά αστυνομίας: Δεν θα ανεχθούμε ενέργειες πέραν των κανόνων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, με αφορμή τον τραυματισμό του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Σόφης Παπαδόγιαννη, από δακρυγόνο στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Η κα Παπαδόγιαννη μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, μαζί με το στέλεχος της ΛΑΕ, Βασίλη Μακρίδη και δύο ακόμα νεαρά μέλη της Λαϊκής Ενότητας, που σύμφωνα με ανακοίνωση του

κόμματος τραυματίστηκαν επίσης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η κα Παπαδόγιαννη, σε προφορική κατάθεση που έδωσε στο νοσοκομείο σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν τις συνθήκες του τραυματισμού της, ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην διαδήλωση στο Σύνταγμα, ένοιωσε έναν δυνατό πόνο στο κεφάλι και στη συνέχεια έμαθε ότι την είχε χτυπήσει δακρυγόνο.

Για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ διενεργείται και προανάκριση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαμαρτυριών στην Πλατεία Συντάγματος, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία.

Τραυματίστηκε ελαφρά μέλος πολιτικής κίνησης. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει».

υπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΜΑΤεπεισόδιαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα