Υπόθεση εμπορίας βρεφών: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες – Επευφημίες έξω από τα δικαστήρια

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι απολογίες των εννέα συλληφθέντων για την υπόθεση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο δικαστικό μέγαρο Χανίων ενώ πρώτος απολογήθηκε ο φερόμενος αρχηγός και συντονιστής της ομάδας, ο 73χρονος ιατρός ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά. Η απολογία του ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00 ενώ σταδιακά

ακολούθησαν οι απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν πολίτες για να δηλώσουν την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους στον 73χρονο γιατρό.

Οι εννέα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε τεκνοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Κούγιας: «Οι κατηγορίες εφευρέθηκαν»

Για κατηγορίες που δεν προκύπτουν από πουθενά έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας μετά την απολογία του 44χρονου εμβρυολόγου ο οποίος φέρεται να ήταν μέλος του κυκλώματος.

Ο γνωστός πονικολόγος, ο οποίος εκπροσωπεί τον γιατρό, υποστήριξε ότι οι βασικές κατηγορίες στην υπόθεση δεν προκύπτουν από πουθενά, ενώ για τον πελάτη του είπε πως δεν είχε λόγο να κάνει τα εγκλήματα που του καταλογίζονται.

«Αποκορύφωμα των κατηγοριών είναι το εμπόριο ανθρώπων. Ο πελάτης μου δεν γνωρίζει σχεδόν καμία από τις κοπέλες που εμφανίζονται ως θύματα. Οι ίδιες οι φερόμενες ως θύματα υπερασπίζουν τους κατηγορούμενους. Έχουμε δύο κακουργήματα τα οποία δεν προκύπτουν από πουθενά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει βρεθεί ούτε ευρώ σε κανέναν λογαριασμό. Ο πελάτης μου είναι ένας υπάλληλος σε μια κλινική, ακριβοπληρωμένος, έχει μια εύπορη οικογένεια, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα στην Κεφαλονιά – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Άρτα

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο – Ενεργή η εστία στην Άρτα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόθεση, Ολοκληρώθηκαν,ypothesi, oloklirothikan