Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων

Advertorial

Την Τρίτη η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ιλίου για την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του 5ου Κοινοτικού Προγράμματος Δράσης για την Ισότητα των Φύλων.

Η Χάρτα απευθύνεται στις

τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρώπης, οι οποίες με την υπογραφή της αναλαμβάνουν δημόσια επίσημη δέσμευση για την προώθηση της αρχής της Ισότητας των Φύλων και για την υλοποίηση δράσεων που διατυπώνονται στη Χάρτα και εξειδικεύονται στον Οδηγό Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να συγκροτήσουν Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.).

Μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει τη Χάρτα 155 Δήμοι και αναμένονται άλλοι 5. Ο Δήμος Ιλίου είναι ο 156ος. Η Γενική Γραμματέας επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να υπογράψουν και οι υπόλοιπο Δήμοι της χώρας ώστε να προωθηθεί και να εφαρμοσθεί η ισότητα των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες, τονίζοντας έτσι τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

υπογραφήΕυρωπαϊκή ΧάρταΙσότητα ΦϋλωνΦωτεινή ΚούβελαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα