Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τροπολογία Παππά με την οποία αυξάνονται τα μέλη του ΕΣΡ από επτά (7) σε εννέα (9) υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια. Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στην «καυτή» συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που ακολουθεί αμέσως μετά με μοναδικό θέμα συζήτησης την συγκρότηση του ΕΣΡ και με στόχο να επιτευχθεί η διευρυμένη πλειοψηφία των 4/5 των

μελών της Διάσκεψης που απαιτείται προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η διαδικασία και να «τρέξει» η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, ύστερα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ΝΔ, συμμετείχαν 270 βουλευτές. Υπερψήφισαν οι 165, καταψήφισαν οι 86 και «παρών» δήλωσαν 19. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, που υπερψήφισαν την τροπολογία, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε θετικά παρόλο που χθες κατά την διάρκεια της συζήτησης της ρύθμισης στη Βουλή είχε διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις για την συγκεκριμένη τροπολογία.

Επίσης στην πλευρά του «όχι» μπήκε και η Ένωση Κεντρώων, η οποία στην ίδια συζήτηση χθες είχε εκφραστεί με θετικά λόγια για την τροπολογία. Καταψήφισαν επίσης η ΝΔ και το Ποτάμι. «Παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

ΕΣΡΒουλήτροπολογίαΝίκος ΠαππάςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα