Ξέσπασμα Κούγια και Ολυμπιακού: Τα μηνύματα στην κυβέρνηση και η ανησυχία για υποτροπή της κρίσης στο ποδόσφαιρο

Η τρικυμία στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν λέει να κοπάσει. Παρά τις κυβερνητικές αποφάσεις για κλείσιμο των γηπέδων έως ότου οι ομάδες συμμορφωθούν σε κανόνες αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, τίποτε δεν δείχνει ότι η σύγκρουση μεταξύ παραγόντων εκτονώνεται.

Τουναντίον, μετά το χθεσινό ντέρμπι ΟλυμπιακούΑΕΚ και τις πρωτοφανείς σε οξύτητα δηλώσεις

του αντιπροέδρου των Πειραιωτών Αλέξη Κούγια, φαίνεται πως η κρίση βαθαίνει. Και μάλιστα φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια ακόμα και σε δικαστικές αίθουσες, ενώ η κυβέρνηση αξιολογεί τα ακραία επικριτικά σχόλια που δέχθηκε από τον κ. Κούγια, ο οποίος προφανώς δεν εκφράζει μόνο ή κυρίως τον εαυτό του, αλλά συνολικά τη διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Το πρόβλημα δύσκολα περιορίζεται πλέον στα όρια μίας αντιπαράθεσης παραγόντων, αθλητικών και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς αποκτά και πολιτικές διαστάσεις, μετά την πρόκληση ()και πρόκληση) που απηύθυνε ο γνωστός δικηγόρος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διακόψει το πρωτάθλημα.      

Το ξέσπασμα

Ο Αλέξης Κούγιας μετά το ματς και την ήττα του Ολυμπιακού, αφού πρώτα δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει την… ψυχραιμία του ξέσπασε κατά πάντων καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων στημένα παιχνίδια.

Ωστόσο στο στόχαστρό του δεν βρέθηκαν μόνο οι συνήθεις ύποπτοι, (διαιτητές, ΕΠΟ, Μπαλτάκος, Μελισσανίδης κλπ.) αλλά και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά.

Είναι πλέον σαφές ότι η ξαφνική τοποθέτηση του γνωστού ποινικολόγου στη θέση του αντιπροέδρου και νομικού εκπροσώπου του Ολυμπιακού εκφράζει μία νέα επικοινωνιακή τακτική του συλλόγου, άκρως επιθετική, με ονόματα και έντονη παρεμβατικότητα στο δημόσιο διάλογο.

Τα μηνύματα

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πολλές φορές ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τον πραγματικό αποστολέα του μηνύματος.

Οι εκτενείς αναφορές στον πρωθυπουργό κατονομάζοντάς τον ως υπεύθυνο καθότι πολιτικός προϊστάμενος του κράτους αλλά και στον Γρηγόρη Δημητριάδη ως «ανιψιό που επισκέπτεται εγκληματίες στο Κορυδαλλό» αποτελούν ευθείες βολές προς το Μαξίμου και προμηνύουν κλιμάκωση του ήδη τεταμένου κλίματος στο χώρο.

Σημειωτέον ότι ο κ. Δημητριάδης προτίθεται να αντυιδράσει νομικά στην επίθεση από τον κ. Κούγια, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια της σύγκρουσης.

Η αναφορά επίσης του κ. Κούγια στον νέο αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, έμοιαζε να θέτει τον τελευταίο υπό στενή «παρακολούθηση» για τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου.

Στη Δικαιοσύνη η ΑΕΚ

Στο μεταξύ αναβρασμός φαίνεται πως επικρατεί στις τάξεις του Δικέφαλου για τις κατηγορίες περί στημένων αλλα και τις σκληρές εκφράσεις κατά του Γιάννη Μελισαννίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΑΕ προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Αλέξη Κούγια και όσων ισχυρίστηκε.

Σκληρές εκφράσεις και από Καραπαπά

Οργισμένη ήταν και αντίδραση του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά μέσω social media για την διαιτησία του χθεσινού ντέρμπι.

«Έχασε και η ντροπή το νόημά της», έγραψε σε μία από αυτές, ποστάροντας τις επίμαχες φάσεις της αναμέτρησης. «Είστε νάνοι μπροστά στον Ολυμπιακό, θέλετε δέκα ζωές για να τον φτάσετε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το γυαλί ράγισε στο βόλεϊ

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρό βυθίστηκε σε μία ακόμη σοβαρότατη κρίση μετά τα επεισόδια σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού των ΜΑΤ.

Μετά τις τότε ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έκανε λόγο για στοχοποίηση της ομάδας δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για τη ρήξη μεταξύ κυβέρνησης και διοίκησης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Η ΑΕΚ πλέον το φαβορί για το πρωτάθλημα σύμφωνα με τους μπουκ – Οι αποδόσεις για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ζοζέ Μουρίνιο: Έβρισε τον διαιτητή, αποβλήθηκε και… αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Ρόμα (video)

Να διακοπεί το πρωτάθλημα ζήτησε ο Κούγιας μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚΟλυμπιακός: Υποθάλπουν εγκληματική οργάνωση (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα