Ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή

Με θέσεις και προτάσεις που στόχο έχουν την εδραίωση στη συνείδηση των πολιτών της δεύτερης θέσης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι βουλευτές του που έλαβαν το λόγο εστίασαν σε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, επικρίνοντας με σφοδρότητα την κυβέρνηση με αφορμή και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ότι στοχοποιεί το επάγγελμα, εν προκειμένω τους ελεύθερους επαγγελματίες,

αντί του εισοδήματος. 

«Κοροϊδεύατε τούς αντιπάλους σας, διότι τόλμησαν να πουν ότι δίκαιο φορολογικό μέτρο, είναι η αύξηση τού φόρου κληρονομιάς στις μεγάλες περιουσίες», ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ο Πάρις Κουκουλόπουλος επανέφερε τρεις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

«Στο τραπέζι του διαλόγου, εμείς βάζουμε τρεις προτάσεις: τη φορολογία των μερισμάτων, είναι γνωστή η θέση μας, τις γονικές παροχές και τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, που καταργήθηκε», είπε για να συμπληρώσει: «Όχι αύξηση ΕΝΦΙΑ».

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σχολιάστηκαν από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας ο οποίος ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ προτείνει: να αυξηθεί ο ειδικός φόρος ακινήτων, να αυξηθεί ο φόρος των μερισμάτων και να αυξηθεί και ο ΕΝΦΙΑ. Αυτά προτείνετε, το καταγράφω για να το ακούσουν και οι Έλληνες πολίτες και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να μην πληρώνουν λιγότερο φόρο από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. «Αυτή είναι η πολιτική μας την οποία ξεκάθαρα παρουσιάζουμε και αυτή είναι η δική σας πολιτική που ο καθένας μπορεί να τη χαρακτηρίσει όπως θέλει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει μπροστά με στόχο να ανέβει η οικονομία πιο ψηλά.

«Γιατί η ΝΔ ήταν και παραμένει ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα» , υποστήριξε. Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη, ότι τα έσοδα του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 9,1 % χωρίς να αυξηθούν οι φόροι, επειδή με την ανάπτυξη η οικονομία ανεβαίνει. 

Σε ότι αφορά στον είπε ότι οι μισές χώρες της Ε.Ε. έχουν υψηλότερο πληθωρισμό από την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας άδικη την κριτική ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στάθηκε ακόμη σε 5 βασικά σημεία αναφορικά με την οικονομία, λέγοντας ότι η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική και πως η ίδια συνταγή που εφαρμόστηκε το 2023 θα εφαρμοστεί και το 2024, ενώ οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις το 2024 θα αυξηθούν κατά 15,1 % και θα έχουμε περαιτέρω άνοδο των εξαγωγών στις οποίες τα τελευταία χρόνια σημειώνονται ιστορικά ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης:

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Η μόνη διαφωνία όσων εγκαταλείπουν σήμερα το κόμμα, είναι η διαφωνία με τη βούληση της βάσης

Δημοσκόπηση Pulse: Νέα «βουτιά» 2,5 μονάδων σε 22 ημέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Κοντινή μου φίλη έπεσε θύμα κακοποίησης, μπορεί να συμβεί σε όλες μας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησε, ϋπολογισμού, Βουλή,xekinise, ypologismou, vouli