Ξεκίνησε η Εξεταστική για το Μνημόνιο – Πρόεδρος εξελέγη ο Δ. Βίτσας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξε ο κύκλος εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο με την ανάδειξη του προεδρείου της. Στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής συμμετείχαν οι 17 βουλευτές που αποτελούν τα μέλη της. Τον Δημήτρη Βίτσα ψήφισαν 11 βουλευτές, ενώ βρέθηκαν 6 λευκά ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη η

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και Γραμματέας της Επιτροπής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την πραγματοποίηση της πρώτης επίσημης συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής στις 14 Μαΐου, ενώ στόχος της Επιτροπής είναι να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τον προσεχή Οκτώβρη, με περιθώριο για δίμηνη παράταση.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι στη χώρα μας υπάρχει μια πραγματικότητα που λέει ότι η πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια εκτίναξε την ανεργία, επέβαλε περικοπές, διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Βίτσας κύριο μέλημα της Εξεταστικής θα είναι να βρει απαντήσεις στο «γιατί επιλέχθηκε αυτή η πολιτική και με ποιους όρους; Η καταστροφή της χώρας ήταν αναγκαία ή θα μπορούσαν να ληφθούν άλλες αποφάσεις; Από τις αποφάσεις εξαιρέθηκαν, προστατεύθηκαν ή κέρδισαν συγκεκριμένα συμφέροντα;».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι «θα διερευνήσουμε όλες τις πολιτικές ευθύνες και θα τις αποδώσουμε», αναφέροντας ότι «δεν θα υπάρξει στοχοποίηση προσώπων» και υπογράμμισε πως «εάν προκύψουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο τότε να είστε σίγουροι πως θα πάρουν τον δρόμο τους».

Υπενθυμίζεται ότι στην Εξεταστική Επιτροπή συμμετέχουν οι Βίτσας Δημήτρης, Κασιμάτη Νίνα, Καφαντάρη Χαρούλα, Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, Σαντορινιός Νεκτάριος, Συρίγος Αντώνης, Ψυχογιός Γιώργος, Αθανασίου Χαράλαμπος, Αναστασιάδης Σάββας, Βορίδης Μάκης, Σταϊκούρας Χρήστος, Γαλέος Γιώργος, Αμυράς Γιώργος, Καραθανασόπουλος Νίκος, Καμμένος Δημήτρης, Λοβέρδος Ανδρέας.

ΕξεταστικήμνημόνιοΒουλήΔημήτρης ΒίτσαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα