Ξεκίνησαν τα μπλόκα οι αγρότες, «τώρα με τα πόδια, μετά με τρακτέρ»

Ξεκίνησαν τα μπλόκα οι αγρότες, μετά την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση καθώς κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσουν. Την ίδια ώρα το Μαξίμου δηλώνει ότι η πόρτα του διαλόγου παραμένει ανοιχτή, όχι όμως υπό καθεστώς κλεισίματος δρόμων. Παράλληλα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν ενιαία αιτήματα, ούτε κοινή εκπροσώπηση των αγροτών, ενώ απαριθμεί μια σειρά από αιτήματά τους που, όπως υποστηρίζει, έχουν ήδη ικανοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι η πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού των αγροτών αποφάσισε ομόφωνα το μεσημέρι της Τρίτης στην Νίκαια

Λάρισας, την κλιμάκωση του αγώνα, με:

Ταυτόχρονο κλείσιμο της εθνικής οδού σε όλα τα σημεία, αλλά και επαρχιακές οδούς και τελωνεία με τα τρακτέρ αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7/2.Το κάθε μπλόκο θα κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ

Στη συνέχεια οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας Λάρισας. «Τώρα με τα πόδια, μετά με τρακτέρ αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», φώναζαν οι αγρότες.

Οι αγρότες καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματά τους και σε αυτή την βάση επιδιώκουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να δοθούν απαντήσεις επί των συγκεκριμένων αιτημάτων.

-Μείωση του κόστους παραγωγής με θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου
-Πλαφόν 0,07 ευρώ στη κιλοβατώρα για το αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα
-Επιδότηση σε αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές
-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που υπέστησαν ζημίες και φυσικές ασθένειες και αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών
-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Η σύσκεψη, στην οποία μετείχαν αγρότες 55 μπλόκα από 70 αγροκτηνοτροφικούς συλλόγους πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα που έχει απευθυνθεί από την περασμένη εβδομάδα στους εκπροσώπους όλων των μπλόκων ανά την επικράτεια σε συνέχεια του συλλαλητηρίου του περασμένου Σαββάτου στην Agrotica.

Πώς απαντά η κυβέρνηση 

Με δεδομένο ότι στο Μαξίμου περίμεναν ότι οι αγρότες θα αποφάσιζαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με περισσότερα μπλόκα και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, μελετούν τις κινήσεις που θα κάνουν προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση είναι πάντα στη διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας, όπως και των αγροτών και αντιμετωπίζει με σεβασμό τις αγωνίες τους για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. «Στις αγωνίες αυτές, από το 2019, απαντούμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και απτές πολιτικές, επιλέγοντας πάντα τη συζήτηση και το διάλογο», αναφέρουν.

Επί των συγκεκριμένων αιτημάτων που ανακοινώθηκαν από το Συντονιστικό των εκπροσώπων των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, το κυβερνητικό επιτελείο υποστηρίζει:

Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο: Ήδη ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και για το 2024, μέτρο ύψους 82 εκατ. ευρώ. Το μέτρο της επιστροφής του ΕΦΚ είχε ενεργοποιηθεί από την κυβέρνηση και για τα έτη 2022 και 2023. Για αυτά τα δύο έτη έχουν επιστραφεί περί τα 160 εκατ. € σε 297.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα: Επίσης την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση της ΔΕΗ κατά 10% στο αγροτικό ρεύμα από τον Μάϊο μέχρι και τον Σεπτέμβριο που είναι μήνες υψηλών αγροτικών καταναλώσεων. Όπως επίσης και τη ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΗ των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ), που φτάνουν σήμερα τα 87 εκ. Ευρώ. Κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων για την αντιμετώπισή της, οι οποίες τελικά οδήγησαν σε απορρόφηση 80-90% της αύξησης του κόστους ενέργειας των αγροτικών τιμολογίων.

Φωτοβολταϊκά για τους αγρότες: Μείωση σε διάστημα διετίας της τιμής της κιλοβατώρας, κατ΄ελάχιστον 30% για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα (συνεταιρισμοί, οργανώσεις και ομάδες παραγωγών κ.λπ.) και στους αγρότες που ασκούν συμβολαιακή γεωργία με την κατασκευή των νέων φωτοβολταϊκών για τους αγρότες, με εγγυημένη τιμή για διάστημα δεκαετίας. Για τους μεμονωμένους αγρότες θα ξεκινήσει άμεσα νέο Πρόγραμμα αποκλειστικά για Αγρότες με τίτλο «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», ύψους 30 εκ. Ευρώ. Στη συνολικότερη προσπάθεια για τη μείωση του ενεργειακού κόστους θα συμβάλει και το Πρόγραμμα Απόλλων, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού με πράσινη ενέργεια στη χώρα, μέσα από το οποίο, οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ θα έχουν σημαντική, και μόνιμη, ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος.

Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές: Η κυβέρνηση έχει μειώσει τον ΦΠΑ από το 13% στο 6% για τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα και τον ΦΠΑ για αγορά αγροτικών μηχανημάτων από το 24% στο 13%. Ενώ παράλληλα μείωσε τη φορολογία των αγροτών (νόμος 4935/2022), θεσμοθέτησε νέα φορολογική κλίμακα, κατήργησε το νόμο Κατρούγκαλου, διευκόλυνε μέσω του Ταμείου Μικροπιστώσεων την πρόσβαση σε χρηματοδότηση των αγροτών και κατήργησε τη φορολόγηση των ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση: Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε με διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες και διατήρησε για τους Έλληνες αγρότες τους ίδιους πόρους από την ΚΑΠ όταν αυτοί μειώθηκαν για άλλες χώρες. Και το ΕΛΚ ήταν αυτό που κατάφερε και έβαλε φραγμούς σε υπερβολικές απαιτήσεις και προτάσεις των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, οι οποίοι, στο όνομα της οικολογικής μετάβασης της γεωργίας, ζητούσαν να περιοριστούν πολύ οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, να μειωθούν ενισχύσεις, να αυστηροποιηθούν οι τρόποι παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα η μη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ θα στερούσε από τους Έλληνες αγρότες ενισχύσεις της τάξεως των 2,8 δις ετησίως που σήμερα είτε λαμβάνουν απ’ ευθείας, είτε μέσω διαφόρων προγραμμάτων, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Παράλληλα θα στερούσε από τη χώρα μας τη δυνατότητα εφαρμογής μιας σειράς άλλων εμβληματικών προγραμμάτων των οποίων στόχος είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και των υποδομών στον αγροδιατροφικό τομέα. Η ΚΑΠ 2023- 2027, ύψους 19,3 δις ευρώ κατευθύνεται στο σύνολό της στους Έλληνες αγρότες. Για την ενεργοποίηση αυτών των χρημάτων έχουν τεθεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις με καθαρό φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο η ικανοποίηση των οποίων όμως στην πράξη οδηγούν σε αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, χωρίς να δίδονται αντίστοιχες ενισχύσεις για την εξισορρόπησής της. Για το λόγο αυτό η Ελλάδα ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου έχει καταθέσει – ως έχει δικαίωμα- 6 προτάσεις τροποποίησης του πλαισίου που διέπει το ελληνικό Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ. Οι προτάσεις αυτές έγιναν αποδεκτές – άτυπη ενημέρωση. Είναι ίδιες με αυτές που μόλις προχθές κατέθεσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ουσιαστικές αλλαγές μπορούν – εκ του κανονισμού- να υποβληθούν μετά το 2025, και για το λόγο αυτό έχει αναπτυχθεί, με ελληνική πρωτοβουλία, συμμαχία με τις 9 χώρες του Νότου της ΕΕ στις οποίες υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα στην εφαρμογή της ΚΑΠ.

Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα: Η κατάργηση του 20% της παρακράτησης του ΕΛΓΑ, ξεκίνησε από τον ΙΑΝΟ και εφαρμόσθηκε σε όλες τις περιπτώσεις θεομηνιών και ακραίων καταστροφών, όπως στον παγετό της άνοιξης 2021, στις σφοδρές χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου 2022, ενώ εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή και στη Θεσσαλία σύμφωνα με το ad hοc πρόγραμμα το οποίο, επίσης, δεν προβλέπει μείωση του 20%. Η κυβέρνηση καθιέρωσε τις προκαταβολές σε συνδυασμό με τη μη παρακράτηση του 20% για να ενισχύσει τα αγροτικά νοικοκυριά, που πλήττονται από φυσικές καταστροφές. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει δώσει 400 εκατ. € για την ενίσχυση ρευστότητας του ΕΛΓΑ, ενεργοποιώντας, για πρώτη φόρα, το άρθρο 7 του Ν. 3877/2010 και καταβάλλοντας τα αναδρομικώς οφειλόμενα της προηγούμενης δεκαετίας. Την τετραετία 2020-2023 καταβλήθηκαν από τον ΕΛΓΑ, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, αποζημιώσεις άνω του 1 δις, εκ του οποίου τα περισσότερα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις: Με εντολή του αρμοδίου υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, από τις 18 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά από μικτά κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και των κατά τόπους κτηνιατρικών υπηρεσιών των ΔΑΟΚ.Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στις πύλες εισόδου της χώρας, σε λιμάνια, σε super market και σε λοιπά σημεία λιανικής πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα. Έλεγχοι γίνονται και σε βυτιοφόρα μεταφοράς γάλακτος, καθώς έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες προς το ΥΠΑΑΤ. Στους ελέγχους λαμβάνονται δείγματα προϊόντων γάλακτος αποστέλλονται στα διαπιστευμένα εργαστήρια για περαιτέρω χημικές αναλύσεις, με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση της ετικέτας, όσο και των ισοζυγίων γάλακτος που τηρεί η κάθε μεταποιητική βιομηχανία. Έλεγχοι γίνονται, επίσης, και για την τήρηση των προδιαγραφών για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Αντίστοιχοι μηχανισμοί του ΥΠΑΤ θα κινηθούν και για ελέγχους στο μέλι και στο κρέας.

Ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών, ενώ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου στέλνοντας στα μπλόκα βουλευτές από το κομμάτι της παραδοσιακής δεξιάς, ακόμα και να θυσιάσει ακόμα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο ίδιος φάνηκε σήμερα να ψάχνει λύση στο πρόβλημα μέσω της συναίνεσης. Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πώς «Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο μαζί τους και με διάθεση για συνεννόηση», ενώ υποστήριξε πως «η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου είναι προτεραιότητα μας. Τα προβλήματα λόγω ενεργειακής και κλιματικής κρίσης έχουν ενταθεί. Εδώ είμαστε για να πάρουμε αποφάσεις μαζί χωρίς να υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Με συναινέσεις και διάλογο λύνονται τα προβλήματα».

Πάντως, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης αγροτών με τον πρωθυπουργό, δεν υπάρχει προς το παρόν προγραμματισμένο να μεταβεί ο κ. Μητσοτάκης σε κάποιο από τα μπλόκα, όπως είχε συμβεί κατά την επίσκεψή του στη Βόνιτσα, ενώ από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως πολλά από τα αιτήματα των αγροτών ήδη δρομολογούνται ενώ αναμένεται να ικανοποιηθούν κατά περίπτωση κι άλλα, «στο μέτρο του δυνατού».

Νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζήτηση με τους αγρότες – στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Μητσοτάκη σε δημοσιογράφους – τονίζοντας, ωστόσο ότι η όποια διαβούλευση θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης, σχολιάζοντας την απόφαση των αγροτών τόνισε ότι «όπως έχει δηλώσει και σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Καλούμε τους αγρότες να έρθουν να συζητήσουμε για να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις. Στεκόμαστε με σεβασμό στα προβλήματα των αγροτών.

Πράγματι, μετά το 2019 οι αγρότες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα που κατά βάση προέρχονται από τα έντονα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης, αλλά και από την πίεση του κόστους παραγωγής λόγω της ενεργειακής κρίσης που προήλθε στην εποχή μετά την πανδημία».

Από το 2019 και μετά, όπου πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπου χρειάστηκε αυτή η κυβέρνηση έκανε παρεμβάσεις και βοήθησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αγροτική παραγωγή, πάντοτε φυσικά στα πλαίσια που επιτρέπει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και προφανώς τις αντοχές που έχει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή έκανε συγκεκριμένες δηλώσεις για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως επίσης και ανακοίνωσε σημαντική παρέμβαση που εγώ τη θεωρώ από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αφορά την παρέμβαση στο κόστος ενέργειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, όπου ανακοίνωσε 10% μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ρύθμιση των χρεών, το λεγόμενο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς προσαυξήσεις.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την ενίσχυση μέσω του προγράμματος «φωτοβολταϊκά στο χωράφι» με 30 εκατ., ώστε να μπορούν να μπουν φωτοβολταϊκά και να γίνεται συμψηφισμός της κατανάλωσης. Σε ό, τι αφορά την άρδευση, είτε ιδιωτικές άρδευσης, είτε δημοτικές άρδευσης, είτε ΓΟΕΒ θα ενταχθούν στο πρόγραμμα το οποίο οδηγεί σε μεγάλη μείωση της κατανάλωσης. Αυτά είναι χειροπιαστά πράγματα δεν είναι υποθέσεις».

Ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, έχει αιτηθεί μαζί και με άλλες χώρες ώστε να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ. Σε ότι αφορά θέματα αιρεσιμότητας ζητήσαμε να υπάρχει μια αναστολή εφαρμογή τους.

Ήδη το πρώτο που αφορά την αγρανάπαυση έχει ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι τίθεται σε αναστολή για έναν χρόνο. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πράγματι, σε ένα σχέδιο που είναι πολύπλοκο, σύνθετο και έχουμε ζητήσει και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, ώστε να μπορούν οι αγρότες, οι Έλληνες αγρότες να το εφαρμόσουμε το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιμένω όμως ότι ο διάλογος είναι αυτός που φέρνει τις ρεαλιστικές λύσεις».

Ξεκίνησαν τα μπλόκα

Αμέσως μετά τη σύσκεψη με τα πόδια μετέβησαν στην Εθνική Οδό (ΠΑΘΕ) προκειμένου να την αποκλείσουν.

Ο φραγμός των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο, υποχώρησε και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ανέβηκαν με τα πόδια επί της Εθνικής Οδού ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, στο ύψος του Κόμβου της Νίκαιας Λάρισας.

Φώναξαν συνθήματα όπως, «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», «Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και «Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς».

«Να βρεθούν λύσεις που θα ικανοποιούν ανάγκες κι όχι λύσεις για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της Πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών στη Νίκαια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας δήλωσε πως μεταξύ των προτάσεων είναι να βγουν με οχήματά τους στην Εθνική Οδό και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου θα καλέσουν και τους πολίτες να σταθούν στο πλάι τους.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις υποχώρησης, δεν υπάρχει προοπτική για εμάς αν γυρίσουμε πίσω», ανέφερε ο κ. Μαρούδας σημειώνοντας πως θα πρέπει να καταλήξουν άμεσα σε αιτήματα και να αποσταλούν στην κυβέρνηση με τους ίδιους να ζητούν συνάντηση από τον πρωθυπουργό.

«Από εδώ μέσα να βγούμε σαν μια γροθιά και να δώσουμε τη μάχη από σήμερα κιόλας μέχρι να νικήσουμε και θα το πετύχουμε», κατέληξε ο ίδιος.

Χανιά: Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στήνοντας μπλόκο στη θέση Μεγάλα Χωράφια της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνου, γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αγρότες παραμένουν στο σημείο της κινητοποίησης, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνης, κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα.

Οι αγρότες, που ζητούν την λήψη μέτρων για την στήριξη του εισοδήματός τους, ανακοίνωσαν επίσης την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι υγειονομικοί του Νομού Χανίων, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, με αίτημα την στήριξη του ΕΣΥ.

Οι αγρότες θα κατευθυνθούν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από τα Μεγάλα Χωράφια με μηχανοκίνητη πορεία.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Νίκου Ανδρουλάκη: Επτά προτάσεις για την στήριξη των αγροτών

«Βολές» Νίκου Παππά κατά Διονύση Τεμπονέρα για την κοινή εμφάνιση με Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη

Κασσελάκης για Τέμπη: Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την αλήθεια

Keywords
μπλοκα αγροτων, ποδια, super market, νικαια, αθηνα, πετρελαιο, νέα, agrotica, βουλη, εφκ, δεη, ΦΠΑ, συριζα, βρυξέλλες, δις, οπεκεπε, ελλαδα, ελγα, ιουνίου, υπαατ, εφετ, δημητρα, super, market, ποπ, πγε, λύση, χατζηδακης, προυπολογισμος, ηλεκτρικος, συγκεκριμένο, παθε, ματ, θεσσαλονικη, χανια, συμμετοχή, εμφάνιση, κινηση στους δρομους, δημοτικες εκλογες 2010, μετρο, αυξηση φπα, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, απαντησεις πανελληνιων, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ελγα αποζημιωσεις, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αφορολογητο 2020, εκλογες 2010 δημοτικες, agrotica, πγε, χωρες, βημα, εθνικη, ελγα, εφετ, οπεκεπε, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, το βημα, υψος, ωρα, αγορα, αγροτικη, αυξηση, αρθρο, απολλων, αρδευση, ασθενειες, βονιτσα, βραδυ, βρυξέλλες, γεωργια, δημητρα, γινει, γινεται, γινονται, γροθια, δεδομενο, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωσεις, δις, δωσει, εδω ειμαστε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, ενεργεια, ενημερωση, εμφάνιση, εποχη, επτα, ετη, εφκ, ζωοτροφες, ιδια, υφυπουργος, θεσσαλια, κυβερνηση, κλιμακα, κλιμα, κρατικο, λιπασματα, ληψη, λύση, λογο, μαξιμου, ματ, μελι, μηνες, μητσοτακης, μειωση, μπλοκο, παντα, ονομα, οχηματα, παθε, πεμπτη, ποπ, πρασινη, προβληματα, πορτα, πυλες, ρευμα, ρυθμιση, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συζητησουμε, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκεψεις, συνθηματα, σχεδιο, σχηματα, τεμπη, τιμη, τρακτερ, υπαατ, φυσικα, φορολογικη, φορολογια, φορα, super, δικαιωμα, εφαρμογη, ενωση, χωρα, ιουνίου, κομματι, κρεας, κωστας, market, ομαδες, πηγες, ριζος, θεματα, ξεκινησε, super market, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησαν, – Ναι,xekinisan, – nai