Ξεκινάει η τουριστική σεζόν και η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων (Video)

Η Φίνος Φιλμ (Finos Film) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων με ένα ξεχωριστό βίντεο. Στο βίντεο βλέπουμε πλάνα από τις ταινίες «Κάτι να Καίει», «Το Θύμα», «Η Ωραία των Αθηνών», «Η Νύφη το’Σκασε», «Η Θεία μου η Χίπισσα», «Ο Θόδωρος και το Δίκανο» και οχι μόνο.

«Άνοιγμα τουριστικής σεζόν με τα μνημεία μας σε πρώτο πλάνο διαχρονικά. «Εδώ όλο αυτό Acropolis. Mister, you understand.. από εκεί Παρθενών, από εδώ Καρυάτιδες, λε Καριάτ, αυτές που βαστάνε το ταβάνι με το κεφάλι» γράφει η Φίνος Φιλμ

στο twitter.

Και συνεχίζει: «Βλέπουμε.. μνημειώδεις σκηνές από τις ταινίες «Κάτι να Καίει», «Το Θύμα», «Η Ωραία των Αθηνών», «Η Νύφη το’Σκασε», «Η Θεία μου η Χίπισσα», «Ο Θόδωρος και το Δίκανο», «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα», «Μια Κυρία στα Μπουζούκια» και «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο».

Άνοιγμα τουριστικής σεζόν με τα μνημεία μας πρώτο πλάνο διαχρονικά.
«Εδώ όλο αυτό Acropolis. Mister, you understand.. από εκεί Παρθενών, από εδώ Καρυάτιδες, λε Καριάτ, αυτές που βαστάνε το ταβάνι με το κεφάλι.»#ΗμέραΜνημείων pic.twitter.com/acqlpqdSWQ

— Finos Film (@FinosFilm) April 18, 2023Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων γιορτάζεται κάθε χρόνο την 18η Απριλίου

Αρχιτεκτονικά έργα, έργα μνημειακής γλυπτικής και ζωγραφικής, κατασκευές αρχαιολογικής φύσης, επιγραφές, σπηλαιώδεις κατοικίες, τα οποία έχουν εξαιρετική παγκόσμια αξία από την άποψη της ιστορίας, της τέχνης ή της επιστήμης θεωρούνται μνημεία.

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών. Η πρόταση έγινε στις 18 Απριλίου του 1982, κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου του ICOMOS στην Τυνησία και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Νοέμβριο του 1983.

Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε μορφής εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Ακρόπολη: Η παλαιότερη φωτογραφία της που τραβήχτηκε πριν 181 χρόνια

«Το τραγούδι της Φλέρυς» του Δημήτρη Οικονόμου

Το Κατά Μάρκον ρεμπέτικο…

Keywords
Τυχαία Θέματα