Ξεκινά η ανακατασκευή του Αστέρα Βουλιαγμένης

ΕΛΛAΔΑ

Η τεχνική εταιρεία «Άκτωρ» θα αναλάβει το έργο της ανακατασκευής του ξενοδοχειακού θέρετρου Αστέρας Βουλιαγμένης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr που προέρχονται από καλά πληροφορημένες πηγές.

Η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ αναδείχθηκε για την υλοποίηση των εργασιών ανακατασκευής, μέσω του διεθνούς διαγωνισμού που διενήργησε το αραβικών συμφερόντων

fund AGC Equity Partners, ενώ στην λίστα προεπιλογής (short list) συγκαταλεγόταν η J&P Άβαξ.

Τις σχετικές εξελίξεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η AGC Equity Partners.

Το έργο διεκδίκησαν, μεταξύ άλλων, οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P Άβαξ και Intrakat, ενώ τα κριτήρια επιλογής δεν στηρίχθηκαν αποκλειστικά στο ύψος του προσφερόμενου τιμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασκευαστικές εργασίες θα είναι προϋπολογισμού της τάξης των 80 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των ξενοδοχείων Αρίων και Ναυσικά και την κατεδάφιση του ξενοδοχείου Αφροδίτη.

Στόχος είναι τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του 2018, ώστε τα ανακαινισμένα ξενοδοχεία να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση λόγω της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων.

Σε δεύτερη φάση θα λάβουν χώρα οι εργασίες ανακατασκευής της μαρίνας διεθνών προδιαγραφών, όπως και των 13 υπερπολυτελών παραθαλάσσιων κατοικιών, οι οποίες θα αναπτυχθούν στη θέση του ξενοδοχείου Αφροδίτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άκτωρ αναλαμβάνει την υλοποίηση εργασιών ανακαίνισης στον Αστέρα. Στο παρελθόν είχε αναλάβει την ανακαίνιση των 169 δωματίων και σουιτών του ξενοδοχείου Αφροδίτη.

Η μεγαλύτερη επένδυση real estate

Η έναρξη των εργασιών ανακατασκευής σηματοδοτεί μία "νέα εποχή” για το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα αλλά και την έναρξη ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα με το συνολικό ύψος της επένδυσης (συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος απόκτησης 444 εκατ. ευρώ) να διαμορφώνεται σε περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ.

Η συνολική ανάπλαση αφορά την έκταση 302 στρεμμάτων επί της οποίας έχουν αναπτυχθεί τα ξενοδοχεία Ναυσικά, Αρίων και Αφροδίτη (που βρίσκεται εκτός λειτουργίας), bungalows, η παραλία Αστήρ και η Μαρίνα Βουλιαγμένης.

Το Ναυσικά θα διαθέτει 132 δωμάτια από τα οποία 22 σουίτες, θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι, ο χώρος της πισίνας και θα δημιουργηθεί bar-restaurant 140 θέσεων δίπλα στη πισίνα.

Το "Αρίων” θα αποτελείται από 122 δωμάτια, εκ των οποίων 20 σουίτες. Θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι, θα υλοποιηθούν συνεδριακοί χώροι και αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, θα αναβαθμιστούν/δημιουργηθούν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Spa διεθνών προδιαγραφών και θα ανακαινιστούν πλήρως ο χώρος της πισίνας και οι εξωτερικοί χώροι.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της ανάπλασης προβλέπει τη φύτευση της χερσονήσου όπου ο συνολικός αριθμός των δέντρων θα υπερβεί τις 6.300, ενώ θα υιοθετηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής παρακολούθησης κατά τη φάση της λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι μετά την ανάληψη του έργου ανάπλασης του Αστέρα Βουλιαγμένης, η Άκτωρ φαίνεται να "κυκλώνει” το παραλιακό μέτωπο, αποτελώντας τον μειοδότη και για το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης και της ευρύτερης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Πηγή: Capital

ΕλλάδαΑστέρας ΒουλιαγμένηςΑΚΤΩΡHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα