«Βροχή» τα διαφημιστικά σποτ στο ραδιόφωνο

«Βροχή» από σποτάκια την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου έπεσε στις ραδιοσυχνότητες και τα FM και μένει να φανεί αργότερα, από τα συγκεντρωτικά στοιχεία του μήνα, αν η ανοδική πορεία του διαφημιστικού χρόνου που καταγράφηκε τον Απρίλιο θα συνεχιστεί κι άλλο.

Πάντως στο διάστημα 23 με 29 Μαΐου μεταδόθηκαν συνολικά 114.030 διαφημιστικά μηνύματα από τους σταθμούς Αθήνας, Θεσσαλονίκης

και Περιφέρειας και κάλυψαν όλα μαζί 963 ώρες και 55 λεπτά προγράμματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Spot monitor, την υπηρεσία καταγραφής της μετάδοσης των ραδιοφωνικών διαφημιστικών μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο.

Με γνώμονα το πλήθος των σπότ που βγήκαν στον αέρα η κατηγορία των τροφίμων και των ποτών ήταν πρώτη με 11.992 διαφημιστικά μηνύματα- άλλωστε είναι εποχή που ζητάει κυρίως χυμούς αναψυκτικά, μπύρες, ποτά με βάση το αλκοόλ κλπ.

Ο οικοδομικός κλάδος είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφημιστική προβολή. Για τον «εξοπλισμό οικοδομής», σύμφωνα με την Spot monitor, μεταδόθηκαν 10.186 μηνύματα.

Ο τομέας της διασκέδασης επίσης, είναι ένα τομέας ο οποίος στο τελευταίο επταήμερο του Μαΐου είχε έντονο αποτύπωμα, το τρίτο σε μέγεθος με 9.168 σποτάκια.

Την τετράδα συμπληρώνει ο τομέας της εκπαίδευσης (ιδιωτικές σχολές κλπ) που είχε παρουσία στα ερτζιανά μέσα από 6.656 διαφημίσεις.

Ο τομέας με τον περισσότερο διαφημιστικό χρόνο στον ραδιοφωνικό αέρα ήταν εκείνος της «Διασκέδασης» με συνολικά 94 ώρες και 18 λεπτά και αμέσως μετά τα «τρόφιμα- ποτά» με 92 ώρες και 42 λεπτά.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έχει η κατηγορία «εξοπλισμός οικοδομής» που κάλυψε 85 ώρες και κάτι λεπτά ραδιοφωνικού αέρα.

Το Top5 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια

Ο Radio DJ είναι εκείνος, από τους ραδιοσταθμούς της Αθήνας, με την υψηλότερη συγκέντρωση σποτ (2.311) και ακολουθούν οι Real (1.935), Rock FM (1.881), Ρυθμός (1.811) και Sfera (1.775).

Από τους σταθμούς της Θεσσαλονίκης πρώτος σε πλήθος διαφημιστικών είναι ο Radio Thessaloniki (1.781 σποτάκια) και ακολουθούν οι Athlitiko Metropolis (1.332), Plus Radio (1.158), Erotikos (1.127), Zoo (1.089).

Στα ραδιόφωνα της περιφέρειας και στο υπο μελέτη χρονικό διάστημα ο Polis της Λάρισας εμφανίζεται με 633 σποτάκια και ακολουθούν ο Party FM, επίσης της Λάρισας (550), Diavlos Καλαματάς (421), City FM Καλαμάτας (415), Music Club Ηρακλείου Κρήτης (394).

Photo: pixabay.com

Διαβάστε επίσης:

The Masked Singer: Αποχώρησε το Ποπ Κορν – Ποιος βρισκόταν πίσω από τη μάσκα! (Video)

ΕΡΑ: Από καινούρια studio εκπέμπει από σήμερα το Πρώτο Πρόγραμμα (Video)

Το αρχείο της ΕΡΤ αποχαιρετά τον Δάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βροχή,vrochi