Βρέθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας 17χρονος αγνοούμενος

ΕΛΛAΔΑ

Ο ασυνόδευτος ανήλικος Όθμαν Άμπντο, 17 χρονών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου από το κέντρο της Αθήνας, στο Καλλιμάρμαρο, βρέθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Καταλυτικό ρόλο στην εύρεση του ανηλίκου, αναφέρει ο οργανισμός, έπαιξε η ενημέρωση που έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη σελίδα του στο facebook,

όπου ευαισθητοποιημένος συνάνθρωπός μας, έστειλε μήνυμα και ανέφερε, ότι σε νοσοκομείο της Αθήνας νοσηλεύεται νεαρός με τα χαρακτηριστικά του 17χρονου. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» άμεσα ενημέρωσε την κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του 17χρονου από ψυχολόγο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Ο Όθμαν είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο νοσοκομείο, σε ημι-κωματώδη κατάσταση και νοσηλεύεται με πτώση επιπέδου συνείδησης. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έχει αναλάβει τη διαδικασία μετεγκατάστασης του 17χρονου στην Ολλανδία.

Στην Ελλάδα σήμερα βρίσκονται 2.400 ασυνόδευτοι ανήλικοι, εκ των οποίων οι 1.610 βρίσκονται σε λίστα αναμονής για την ένταξή τους σε δομές φιλοξενίας. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, κάθε μήνα εισέρχονται στη χώρα μας περίπου 200 ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ το 2016 εξαφανίστηκαν 526 ασυνόδευτοι ανήλικοι και μόλις 126 εντοπίστηκαν. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερωθεί για ελάχιστες περιπτώσεις από αυτές, κινητοποιήθηκε άμεσα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς τα παιδιά βρέθηκαν υγιή και ασφαλή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Άμπντοασυνόδευτος ανήλικοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα