Βρέφος διεγνώσθη με σπάνιο ιό ύστερα από ταξιδιωτική προειδοποίηση!

ΚΟΣΜΟΣ

Θετικό στον σπάνιο ιό Ζήκα βγήκε το τεστ ενός μωρού που γεννήθηκε με εγκεφαλικά προβλήματα στη Χαβάη, όπως επιβεβαίωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση του ιού που εμφανίζεται στα αμερικανικά εδάφη και συνδέεται με τις σοβαρές γενετικές ανωμαλίες που παρουσιάζονται στο βρέφος.

Ανησυχίες σχετικές με την εξάπλωση της ασθένειας κινητοποίησαν τα αμερικανικά κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία εξέδωσαν προειδοποίηση για εκείνους που ταξιδεύουν, συμβουλεύοντας

τις γυναίκες να αναβάλουν τις επισκέψεις τους σε 14 χώρες και σε περιοχές της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, όπου οι μολύνσεις από τον ιό αποτελούν ένα ρίσκο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Οάχου, στην Χαβάη, εξέτασαν το μωρό για τον ιό αφού διέγνωσαν ότι έπασχε από μικροκεφαλία, μια σπάνια πάθηση στην οποία τα βρέφη γεννιούνται με μικρότερο κεφάλι από τα κανονικό, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Χαβάης.

Ο ιός εμποδίζει τον εγκέφαλο του μωρού να αναπτυχθεί σωστά.

Πιστεύεται ότι η μητέρα προσβλήθηκε από τον ιό τον Μάιο του 2015, ενώ βρισκόταν στη Βραζιλία.

Μέχρι στιγμής, έξι άνθρωποι έχουν βγει θετικοί στον ιό στη Χαβάη, παρότι είναι κατανοητό ότι προσβλήθηκαν απ’ αυτόν εκτός ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κυκλοφορεί ο ιός Ζήκα στη Χαβάη» δήλωσε εκπρόσωπος υγείας στο Reuters.

Ο ιός μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών και τα συνήθη συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από μια εβδομάδα είναι πυρετός, εξάνθημα, πόνος στις αρθρώσεις και επιπεφυκίτιδα.

ΖήκαμωρόβρέφοςΧαβάηπροειδοποίησηανακοίνωσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα