Βράζει και το Λονδίνο! Μέχρι και ο Μπόρις Τζόνσον κατήγγειλε τον Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

Τον Μπόρις Τζόνσον τον γνωρίσαμε ως δήμαρχο Λονδίνου και φανατικό υπέρμαχο του Brexit πριν αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

Η θέση του δύσκολη, καθώς ο Τραμπ υποστηρίζει το brexit και προσπαθεί να χτίσει μία καλή σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία. Παρόλα αυτά, ο Τζόνσον δημοσιοποίησε την αντίθεσή του στο προεδρικό διάταγμα σχετικά με την απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους από επτά χώρες στις ΗΠΑ.

Σε tweet

που ανάρτησε, αναφέρει: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου, εδώ και στο εξωτερικό. Είναι διχαστικό και λάθος να στιγματίζονται άνθρωποι λόγω της καταγωγής τους.

O νυν δήμαρχος Λονδίνου, ο μουσουλμάνος Σάντικ Χαν, εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την απόφαση Τραμπ ως ντροπιαστική και σκληρή. «Αυτή η πολιτική είναι αντίθετη με τις αξίες της ελευθερίες και της ανεκτικότητας με τις οποίες δομήθηκαν οι ΗΠΑ. Η απόφαση του Τραμπ επηρεάζει πολλούς Λονδρέζους που έχουν γεννηθεί σε κάποια από τις επτά χώρες από τις οποίες απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ», τόνισε.

Παράλληλα, ο συντηρητικός βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου Nadhim Zahawi, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Βαγδάτη, δήλωσε ότι αισθάνθηκε θύμα εξευτελισμού και διακρίσεων, καθώς και ο ίδιος θα μπορούσε να είναι θύμα της αμερικάνικης απαγόρευσης.

Μπόρις ΤζόνσονΣαντίκ ΧανΔήμαρχος Λονδίνουβουλευτής συντηρητικόςεναντίον ΤραμπHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα