Βουλή: Τσίπρας: Γίνεται μιντιακό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης - Live

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την κατά μέτωπον επίθεση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη “άνοιξε” η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την διαπλοκή.

“Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την προηγούμενη φορά να αποδράσει. Σήμερα θα απολογηθείτε κ. Μηρσοτάκη. Συμμαχήσατε με το πιο παλιό και διεφθαρμένο κατεστημένο στη χώρα. Με αυτούς που είχαν μάθει το κράτος πελάτη και έπαιρναν θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις αέρα. Και ενώ βρεθήκατε στην ηγεσία της

ΝΔ μόλις τέσσερις μήνες και με νωπή την λαική ετυμηγορία ζητήσατε εκλογες”, σημειωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε την επίθεση στον αρχηγό της αξιωαμτικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως αυτό που συντελείται στη χώρα δεν είναι κάτι απλό και θα αντικεόμενο μελέτης για τους κοινωνιολόγους και τον ιστορικότ του μέλλοντος. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα της λαϊκής βούλησης. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνου πραξικοπήματος. Με όπλα τη συκοφαντία και την προπαγάνδα. Σήμερα ζούμε την τρίτη απόπειρα. Η πρώτη παίχτηκε την περιοδο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Η δεύτερη με την ασύστολη καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης αξιολόγησης. Και σήμερα παρακολουθούμε την τρίτη πράξη. Την προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξουν τη χώρα στο σκοτάδι. Τηρώντας την αρχή ότι το ψεύδος που επαναλαμβάνεται αποκτά καθεστώς αληθείας.

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Στους ίδιους υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός ανέφερε πως “φαίνεται ότι κάποιοι έχουν πάρα πολλά να κρύψουν και ακόμη περισσότερα να συγκαλύψουν, γι' αυτό θέλουν να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση”, τονίζοντας πως “το σύστημα της διαπλοκής επέλεξε να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Είναι ύβρις. Και μετά έρχεται η Νέμεσις. Να δούμε ποιο είναι το καθεστώς της διαπλοκής. 27 ολόκληρα χρόνια ασυδοσίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε εκτοξεύοντας σφοδρά πυρά κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε μάχη οπισθοφυλακής. Τρέχοντας πίσω από χρεωκοπημένους καναλάρχες και εκδότες. Είναι η τελευταία σας ελπίδα. Δεν αντέχετε και εσείς και οι φίλοι σας, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες να μείνετε μακριά από την καρέκλα της εξουσίας”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον αρχηγό της αξιωαμτικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως “κάθε φορά που εσείς ιδίως ασκείτε κριτική ξέρετε τι λέει ο λαός; Κοίτα ποιος μιλάει. Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που δεν χάνει ευκαιρία να ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. Μιλά ο κ. Μητσοτάκης που ήθελε να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους και να απελευθερώσει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που δεν χάνει ευκαιρία να ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. Το μόνο που σας έμεινε είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες οι οποίοι πέρασαν για πρώτη φορά από το δημόσιο ταμείο. Προφανώς και δεν παλεύετε για να πείσετε ότι δεν είστε διαπλεκόμενος. Πιο εύκολο είναι να μας πείσετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος”.

Τσίπρας για τα κανάλια

Ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τα κόμματα εξουσίας για το έπραξαν στα χρόνια της διακυβέρνησης τους σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. “Ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα η διαρκής άρνηση κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να διευθετήσουν το ζήτημα;Γιατί ακυρώθηκαν όλοι οι διαγωνισμοί; Έχετε να πείτε κάτι γι’αυτό;” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν συναίνεσε στην συγκρότηση του ΕΣΡ: “Για τον ίδιο λόγο που από την πρώτη ημέρα υπονομεύσατε εσείς προσωπικά και τον παρόντα διαγωνισμό. Υπονομεύοντας τη συγκρότηση ΕΣΡ”. ¨Οπως εόπ ο πρωθυπουεγός “είναι φανερό και σε παιδί δημοτικού ότι τα ΜΜΕ παίζουν ανάλογα πως παίζει το ζουρνά και ο τελευταίος ιδιοκτήτης. Η ομηρία και το παιχνίδι εκβιασμών θα τελειώσει” και πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν φέρει ήδη 255 εκατ. στα δημόσια ταμεία. “Τα 90 βρίσκονται ήδη στα δημόσια ταμεία και ήδη κατευθύνονται σε δράσεις ευαίσθητες για την κοινωνία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Στους ίδιους εσείς χαρίζατε δάνεια με αέρα και τους δίνατε δωρεάν συχνότητες ενώ εμείς τους περνάμε από το ταμείο”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Βουλήπρο ημερησίας για διαφθορά και διαπλοκήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα