Τσίπρας: Κατηγορεί τον Μητσοτάκη για την εντολή παρακολούθησης Ανδρουλάκη και ζητά εκλογές (video)

«Τον κ. Ανδρουλάκη, κύριε Μητσοτάκη, δώσατε εσείς εντολή να τον ακούνε»: αυτή την κατηγορία κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε απλώς αλλά ήταν ο «ιθύνων νους» αυτής της παρακρατικής λειτουργίας, ενώ ανάλογη κατηγορία εξαπέλυσε και για το θέμα της παρακολούθησης του Θανάση Κουκάκη.

Ειδικά όσον αφορά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι ο λόγος παρακολούθησης ήταν η προσπάθεια να ελέγξει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του τρίτου κόμματος

εν όψει των εκλογών με απλή αναλογική. Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την εισαγωγική του επισήμανση ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη «δεν είναι απλά πολιτικό λάθος, αλλά αξιόποινη πράξη», κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές

«Δεν έρχεστε σήμερα εδώ ως τιμητής, αλλά ως κατηγορούμενος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή παίρνοντας τον λόγο μετά τον πρωθυπουργό κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τις παρακολουθήσεις.

«Κύριε Μητσοτάκη, δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά σήμερα δεν έρχεστε στο κοινοβούλιο ως τιμητής» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Έρχεστε ως υπόλογος για ένα βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Είστε κατηγορούμενος για μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά θεσμική, αντιδημοκρατική εκτροπή. Είστε κατηγορούμενος για υπονόμευση της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και κατάλυση των στοιχειωδών εγγυήσεων του Κράτους Δικαίου».

Αντιπαρήλθε αιτιάσεις και αιχμές του πρωθυπουργού κατά του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως «οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κατά παράβαση του Άρθρου 19 παρ. 1 του Συντάγματος, δεν είναι απλά ένα πολιτικό σφάλμα. Είναι αξιόποινη πράξη. Ιδιαίτερα δε όταν αυτές αφορούν παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού, βουλευτή ή ευρωβουλευτή».

Και συμπλήρωσε πως ακόμη περισσότερο, όταν πρόκειται για παρακολούθηση αρχηγού πολιτικού κόμματος, «δε νοείται η επίκληση καμίας νομιμότητας ή νομιμοφάνειας».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσήλθε σήμερα με στόχο για μια τοξική συζήτηση, αλλά είπε «σας ακούει ο ελληνικός λαός και όλη η δημοκρατική και φιλελεύθερη Ευρώπη που παρακολουθεί εμβρόντητη τις τελευταίες αποκαλύψεις, περιμένουν από εσάς απαντήσεις για το δια ταύτα και όχι γενικά εκθέσεις ιδεών. Ούτε αστείες απόπειρες αντιπερισπασμών».

Ακολούθως έθεσε μετ’ επιτάσεως το ερώτημα ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη προσφέρθηκε μάλιστα να σταματήσει την αγόρευσή του προκειμένου να ανέβει ο πρωθυπουργός στο βήμα να δώσει απαντήσεις.

Σημείωσε πως δεν μπορεί να ισχυρίζεται πρωθυπουργός ότι είναι νόμιμο να δύναται να παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους για λόγους «εθνικής ασφάλειας», χωρίς να εξηγεί και να αποφασίζει «με τους εκλεκτούς συνεργάτες του» ποιος είναι αυτός ο κρίσιμος «εθνικός λόγος», «αλλά ακόμη και αν θα μπορούσε να έχει έστω και μια πιθανότητα να σταθεί το Συνταγματικά και νομικά έωλο επιχείρημά σας» τόνισε, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Υπογράμμισε δε ότι και η σιωπή είναι μια απάντηση που δείχνει «ενοχή». «Δεν μπορείτε πια να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο του ανιψιού και μέχρι προχθές αντ’ αυτού σας, κ. Δημητριάδη, και του εκλεκτού σας κ. Κοντολέοντα», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για δηλώσεις Ακάρ: «Διαγωνισμός» ακραίας ρητορικής από την Άγκυρα (Video)

Απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Προσέξτε μην επαναληφθεί το 1922» (Video)

Σκρέκας για ενέργεια: Είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολο χειμώνα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή – Live, Δείτε, Αλέξη Τσίπρα,vouli – Live, deite, alexi tsipra