Βομβαρδίζοντας το Ισραήλ…

Για πρώτη φορά το Ιράν επιτίθεται ευθέως εναντίον του Ισραήλ. Αυτό είναι ένα νέο και ιδιαίτερα σοβαρό δεδομένο που αλλάζει την μέχρι τώρα σύγκρουση μεταξύ των εμπόλεμων στη Μέση Ανατολή.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένο στη σκακιέρα της περιοχής είναι ότι επίσης για πρώτη φορά, μια αραβική χώρα, η Ιορδανία, συμμετέχει πολεμικά επί του πεδίου ενάντια στο Ιράν. Επίσης, έχει την σημασία της και η αντίδραση που επέδειξε το σουνιτικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας που δεν έδειξε να ενθουσιάζεται με την πρωτοβουλία της Τεχεράνης. Εδώ ίσως καλό είναι να τονίσουμε ότι οι αμερικανικές διπλωματικές

προσπάθειες με την περίφημη συμφωνία του Αβραάμ δεν πήγαν εις μάτην, όπως και ότι δεν ισχύουν αυτά που κατά καιρούς διαρρέουν περί αποσύρσεως των Αμερικανών από την Μέση Ανατολή. Πολύ θα το ήθελαν κάποιοι!

Ένα άλλο δεδομένο της πρόσφατης εξέλιξης είναι ότι το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση από τέσσερα μέτωπα. Αυτό το τόνιζαν με έμφαση οι Ισραηλινοί θέλοντας να δείξουν ότι δεν στέκουν οι αιτιάσεις του Ιράν για την επίθεση που δέχτηκε η πρεσβεία τους στη Δαμασκό. Θυμίζουμε ότι το Ιράν ήταν που κατέλαβε την Αμερικανική πρεσβεία το 1975 γεγονός που είχε ενθουσιάσει στην Ελλάδα τις προοδευτικές δυνάμεις. 

Το Ιράν μπορεί χθες να κλιμάκωσε την αντιπαλότητά του με τους «σιωνιστές» εξαπολύοντας επίθεση από τα εδάφη του, ωστόσο, εδώ και χρόνια επιτίθεται στο Ισραήλ μέσω αντιπροσώπων τους οποίους εξοπλίζει με όπλα που στρέφονται κατά του Ισραήλ. Χεζμπολάχ, Χαμάς, Χούθι απειλούν το Ισραήλ με εξαφάνιση δημιουργώντας του μιαν ασφυκτική συνθήκη διαρκούς ενόχλησης και απειλής, ταυτόχρονα με επί μέρους τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδιάζει και χρηματοδοτεί η Τεχεράνη.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι διεισδύσεις του Ιράν: Όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι βρίσκεται πίσω από «θυγατρικές» της πρώην κραταιής Αλ Κάιντα, αλλά και νεοπαγών εξτρεμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται αποσταθεροποιητικά σε Μέση Ανατολή και Αφρική, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Ο πόλεμος αυτός -όπως και κάθε επίθεση που δέχεται ο λαός της Βίβλου- αντιμετωπίζεται και πολύ σοφά, ως «υπαρξιακή  υπόθεση για το Ισραήλ». Πρέπει να καταλάβουμε, εμείς που είμαστε έξω από τον χορό,  με την «Ειρήνη και τον Άνθρωπο», ότι καθημερινά το Ισραήλ ζει υπό καθεστώς αμφισβήτησης της ύπαρξής του και απειλής αφανισμού του. Δεν είναι ένα θέμα (μόνο) εδαφικών διεκδικήσεων που πες ότι μπορεί να λυθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Πρόκειται για φυλετικό μίσος. Οι Ιρανοί, για να μην μιλήσουμε για τους Άραβες, ζητούν τον αφανισμό του κράτους και του έθνους του Ισραήλ. Αν έδειχνε ενδιαφέρον κανείς για κάποιες λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν στις διάφορες δηλώσεις με αφορμή την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, θα παρατηρούσε ότι οι Ιρανοί μιλούσαν για «τιμωρία», και οι Ισραηλινοί για αντεπίθεση.

Θα απαντήσει το Ισραήλ; Αν δεν μας προλάβουν οι εξελίξεις, οι ίδιοι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν: «Κανένας δεν νίκησε αμυνόμενος»!

Οι πτυχές αυτής της σύγκρουσης είναι δαιδαλώδεις και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη αφού σχεδόν όλες οι προφητείες γελοιοποιούνται από την ίδια την ιστορία.

Διαβάστε επίσης:

Η νεανική βία και οι κυβερνητικές ασπιρίνες

Δύναμη και ελπίδα για τη νέα γενιά είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ

Τέμπη: Επιστρατεύουν το ψέμα για να κρύψουν την ένοχη πολιτική τους

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βομβαρδίζοντας, Ισραήλ…,vomvardizontas, israil…