«Βόμβα» Σταθάκη για αναθεώρηση συμβάσεων και μείωση διοδίων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη μείωση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους καθώς και την αύξηση της μετοχικής συμμετοχής του Δημοσίου στις εταιρείες που διαχειρίζονται όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού & Ναυτιλίας.

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ενώ σημείωσε ότι η βάση της αναθεώρησης θα είναι στην κατεύθυνση:

- της δημιουργίας ενός αναλογικού συστήματος χρέωσης

- της

μείωσης των διοδίων, τα οποία χαρακτήρισε ως εξωφρενικά υψηλά και εκτός τόπου και χρόνου ως προς τη δομή τους

- της μετοχικής παρουσίας του δημοσίου στις εταιρίες παραχώρησης

-της εύλογης συρρίκνωσης του ρυθμού απόσβεσης της επένδυσης των ιδιωτών υπέρ του δημοσίου

Ο κ. Σταθάκης, προέβη σε αυτές τις δηλώσεις απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών κατά την διάρκεια της παρουσίασης των δύο νέων συμβάσεων για την λειτουργία και συντήρηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομίας και Υποδομών επισήμανε ότι αποτελεί κυβερνητική δέσμευση η αναθεώρηση του πλαισίου των συμβάσεων, προς την κατεύθυνση των ηλεκτρονικών, αναλογικών διοδίων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους χρήστες του δρόμου και με κοινωνικά κριτήρια. Ο υπουργός Οικονομίας, μάλιστα, χαρακτήρισε τα ηλεκτρονικά, αναλογικά διόδια ως το δικαιότερο σύστημα προσδιορισμού των διοδίων.

διόδιαΣταθάκηςαυτοκινητόδρομοιεξαγγελίες
Keywords
Τυχαία Θέματα