Βίντεο φρίκης από το ISIS: Δεκάχρονο αγόρι εκτελεί «κατάσκοπο»

ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο φρίκης με εκτέλεση ομήρου έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή τη φορά όμως «πρωταγωνιστής» δεν είναι ο τζιχάντι Τζον, αλλά ένα αγόρι μόλις 10 ετών.

Θύμα είναι ο 19χρονος Μοχάμεντ Σαίντ Ισμαήλ Μουσαλάμ, ισραηλινός πολίτης με παλαιστινιακή καταγωγή, ο οποίος κατηγορήθηκε ως κατάσκοπος που διείσδυσε στην οργάνωση.

Στο βίντεο ο Μουσαλάμ, που κρατούταν όμηρος από τον τελευταίο μήνα, εμφανίζεται να φορά τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή των μελλοθάνατων κρατώντας το διαβατήριό του και να παραδέχεται ότι είναι κατάσκοπος.

Ωστόσο,

σύμφωνα με την οικογένειά του, ο 19χρονος δεν είχε δεσμούς με την Μοσάντ, την μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, ενώ αντιθέτως είχε στρατολογηθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

«Ήταν μέλος των τζιχαντιστών και τους έστελνε ακόμη και χρήματα», δήλωσε ο πατέρας του Σαίντ, στο CNN.

Στο φρικτό βίντεο ο Μουσαλάμ οδηγείται σε μια έκταση από στρατιώτες του ISIS. Κάποια στιγμή το αγόρι σημαδεύει τον φερόμενο ως κατάσκοπο με το όπλο του και τον πυροβολεί αρκετές φορές.

Ο Μουσαλάμ πέφτει νεκρός σε αργή κίνηση.

Η αυθεντικότητα του βίντεο ελέγχεται ακόμα. Ωστόσο θεωρείται ένα από τα πλέον εξελιγμένα των τζιχαντιστών, λόγω την πληθώρας των οπτικών εφέ που χρησιμοποιούνται.

ISISβίντεοεκτέλεσηκρατούμενοςδεκάχρονος
Keywords
Τυχαία Θέματα