Βενιζέλειο Νοσοκομείο: «Φακέλωμα» των εργαζομένων που διαδήλωσαν – Ανόητη κίνηση λένε στο topontiki.gr οι εργαζόμενοι

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το έγγραφο της 7η Υγειονομικής Περιφέρειας προς τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, που ζητάει τα ονόματα των υγειονομικών που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

Η αυταρχική και αναχρονιστική αυτή τακτική -που θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης – όπως ήταν φυσικό προκάλεσε τη μήνη γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υγειονομικών.

Μάλιστα χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι έδωσαν ξεκάθαρα την απάντηση τους σε αυτές τις καθεστωτικές συμπεριφορές, συμμετέχοντας μαζικά στη τετράωρη στάση εργασίας

και την πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε στο κέντρο του Ηράκλειου, με αιτήματα την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Το θεωρώ άκομψο και ανόητο αυτό το έγγραφο. Εκφοβισμοί και απειλές τέτοιου είδους, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν σήμερα. Αντίθετα πείσμωσαν και εξόργισαν τους εργαζόμενους» είπε στο to pontiki.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Εμμανουήλ Μενεγάκης και συμπλήρωσε: « Θεωρώ ότι εκθέτει και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Συνήθως αυτά τα έγγραφα τα στέλνουν για να γνωρίζει η ΥΠΕ τα ποσοστά συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και να αφαιρούνται από το μισθό των εργαζομένων οι ώρες που δεν δούλευαν. Όμως θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί ένα έγγραφο που αφορά την εσωτερική λειτουργία του νοσοκομείου κοινοποιήθηκε μέσω πρωτοκόλλου στις Διευθύνσεις του νοσοκομείου, από το τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Προσωπικού; Ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της κίνησης; Φυσικά μαθεύτηκε και προκάλεσε οργή και αναστάτωση στους εργαζόμενους».

Τι λέει το έγγραφο

Το έγγραφο του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού που ζητούσε μέσω πρωτοκόλλου (!) από όλους τους Προϊστάμενους των Διευθύνσεων, τον αριθμό και τα στοιχεία των εργαζομένων που συμμετείχαν στην απεργία, είχε συνολικά οκτώ αποδέκτες. Μεταξύ αυτών τις Διευθύνσεις Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής, Τεχνικής Υπηρεσίας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και άλλων.

Όπως πολύ εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί η διαρροή ήταν αναπόφευκτη, οι εργαζόμενοι εξαγριώθηκαν και μιλούσαν για εκφοβισμό!

Αναλυτικά το επίμαχο έγγραφο είχε θέμα: « Στοιχεία συμμετεχόντων στη στάση εργασίας της 18ης Οκτώβριου 2023» και η επιστολή ανέφερε: «Προκειμένου να απαντηθεί το από 17/10/23 έγγραφο της 7ης ΥΠΕ, σχετικά με τα στοιχεία συμμετοχής της 18ης /10/23 στάση εργασίας, παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι όλων των Διευθύνσεων του Νοσοκομείου να ενημερώσουν έως τις 11 π.μ μέσω πρωτοκόλλου το Τμήμα Διαχείρισης Ανθρωπινού Δυναμικού για τον αριθμό και τα στοιχεία των συμμετεχόντων υπαλλήλων στην παραπάνω τετράωρη στάση εργασίας».

Το τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους προϊσταμένους Κλινικών για να γράψει τη λίστα με τους συμμετέχοντες στην στάση εργασίας, γεγονός που όξυνε τα πνεύματα ενώ δεν έλειψαν και τα ειρωνικά σχόλια από το προσωπικό σχετικά με «αυταρχικές τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές»…

Σημειώνεται στην αρχή της εβδομάδας ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «ξήλωσε» το διοικητή και την αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν fast track προσλήψεις και θα ενισχυθούν τα χειρουργεία με ιδιώτες αναισθησιολόγους προκειμένου να μειωθεί η λίστα αναμονής.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τους κοριούς;

Συναγερμός από «μαϊμού» Ozempic – Το αντιδιαβητικό φάρμακο που χρησιμοποιούν για αδυνάτισμα

Άνοια: Πώς να την αποφύγουν οι άνω των 70

Keywords
Τυχαία Θέματα