Βαρουφάκης: Δεν αποτελεί προτεραιότητα η επόμενη δόση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι υποστηρικτές του Grexit είναι «αντι-ευρωπαϊστές», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο France 24. «Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένη, και όποιος σχεδιάζει τον κατακερματισμό είναι είτε συνειδητά ή ασυνείδητα αντι-ευρωπαϊστής» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, τον οποίο το δίκτυο τον χαρακτηρίζει ως μαχητή της λιτοτητας, μίλησε για ένα «μικρό πρόβλημα ταμειακών ροών», οπότε η επόμενη δόση δεν αποτελεί προτεραιότητα είπε και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα

θα έχει μια δύσκολη περίοδο την άνοιξη για να αποπληρώσει τα χρέη της. Ο Έλληνας υπορυγός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές.

Για τις σχέσεις με τη Γερμανία είπε ότι: «δυστυχώς, αυτή η κρίση της τα τελευταία πέντε χρόνια έχει γυρίσει ένα περήφανο έθνος εναντίον της άλλης, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί».

Σχετικά με το επίμαχο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων πολέμου, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι δεν θα ήθελε να μπλεχτεί το ευαίσθητο αυτό θέμα με το θέμα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα - αν και προσθέτοντας τόνισε ότι «το χρέος παραμένει χρέος».

France 24ΒαρουφάκηςΓιάνης Βαρουφάκηςσυνέντευξη Γιάνη Βαρουφάκη
Keywords
Τυχαία Θέματα