Βαριά τεκμήρια και σε χαμηλά εισοδήματα

Τέλος στις εξαιρέσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαχθέστερο καθεστώς τεκμηρίων διαβίωσης με το οποίο θα φορολογούνται εξοντωτικά εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα με πολύ χαμηλά εισοδήματα αναμένεται να ισχύσει από το φορολογικό έτος 2016, δηλαδή από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τη λειτουργία των διατάξεων για τα τεκμήρια και,

στο πλαίσιο αυτό, να διορθώσεις τις «υπαναχωρήσεις» που έγιναν με το ν. 4330/2015 όσον αφορά στον τρόπο φορολόγησης ορισμένων αδύναμων οικονομικά φυσικών προσώπων που πιάνονται στα «δίχτυα» των τεκμηρίων.

Έτσι, όσοι φορολογούμενοι αποκτήσουν φέτος και εμφανίσουν στις φορολογικές δηλώσεις του επόμενου έτους πενιχρά εισοδήματα μερικών λεπτών του ευρώ από τόκους καταθέσεων ή πολύ χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια ή από περιστασιακή απασχόληση θα πιάνονται στις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης (για κατοικίες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιήσει) και θα υπερφορολογούνται με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου, σαν να έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις!

Ουσιαστικά για το έτος 2016, όλοι αυτοί οι πολίτες θα φορολογηθούν με τελικό φορολογικό συντελεστή 44% επί ανύπαρκτων εισοδημάτων, επισημαίνει –μεταξύ άλλων- η εφημερίδα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

τεκμήρια διαβίωσηςφορολογικές δηλώσειςεισοδήματαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα